

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοσέπ Μπορέλ συγκάλεσε εκτάκτως συνομιλίες με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου Άλμπιν Κούρτι και τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς για την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να επιλυθεί η κρίση, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπός του.
“Προσκάλεσε και τους δύο ηγέτες για μια συνάντηση στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα”, είπε ο Πέτερ Στάνο, εξηγώντας ότι περισσότερες λεπτομέρειες για αυτές τις συνομιλίες θα ανακοινωθούν αργότερα.
Από την Ουάσινγκτον, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ είπε ότι το Κόσοβο και η Σερβία πρέπει να κάνουν αμέσως βήματα για την αποκλιμάκωση της έντασης. Μεταξύ αυτών είναι και η άνευ όρων απελευθέρωση τριών Κοσοβάρων αστυνομικών που κρατούνται στη Σερβία.
Η σύλληψη των αστυνομικών, χθες το βράδυ, εντείνει ακόμη περαιτέρω την ένταση στην περιοχή, πυροδοτώντας φόβους για ένα νέο ξέσπασμα βίας μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας.
Σχετικά Νέα
Νορβηγία: Αποεπενδύει από ισραηλινή εταιρεία λόγω εμπλοκής της σε εποικισμούς στη Δυτική Όχθη
Το νορβηγικό κρατικό επενδυτικό ταμείο, το μεγαλύτερο στον κόσμο με κεφάλαια ύψους περίπου 1,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων,.
Ουκρανία: Η Ρωσία εξαπέλυσε 108 drones κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά το αίτημα για εκεχειρία
Η Ρωσία εξαπέλυσε 108 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) στη διάρκεια της νύχτας που.
Σάλος γύρω από το “δώρο” του Κατάρ προς τον Τραμπ: Το πολυτελές Boeing 747-8 Jumbo
Η πολεμική εντάθηκε χθες, Κυριακή, στις Ηνωμένες Πολιτείες γύρω από ένα αεροπλάνο που πρόκειται.
Ηρεμία στα σύνορα Ινδίας και Πακιστάν
Ηρεμία επικράτησε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα κατά μήκος των συνόρων της Ινδίας.