

Οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν επτά υπόπτους ως υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο πλαίσιο έρευνας για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, δήλωσαν σήμερα εισαγγελείς.
Ταυτόχρονα οι Αρχές διεξήγαγαν 19 επιδρομές στα κρατίδια Βάδη-Βυρτεμβέργη, Βρέμη, Αμβούργο, Έσση, Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και Ρηνανία-Παλατινάτο, καθώς και σε μία ιδιοκτησία στην Ολλανδία, προσθέτει στή δήλωση που εξέδωσε το γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.
Τα άτομα που συνελήφθησαν είναι ύποπτα ότι ανήκουν σε ένα διεθνές δίκτυο που ζητάει οικονομικές δωρεές για το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία μέσω πλατφορμών, που περιλαμβάνουν την Telegram, και στη συνέχεια μεταφέρουν τις δωρεές αυτές στην οργάνωση ή στους ενδιαμέσους της.
Τουλάχιστον 65.000 ευρώ έχουν μεταφερθεί μ’ αυτό τον τρόπο, είπαν οι εισαγγελείς, προσθέτοντας ότι τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για να υποστηριχθούν μέλη του Ισλαμικού Κράτους που είναι φυλακισμένα στη Συρία, σε μερικές περιπτώσεις επιτρέποντάς τους να δραπετεύσουν από φυλακές.
Οι επτά ύποπτοι θα εμφανισθούν σήμερα και αύριο, Πέμπτη, ενώπιον δικαστή, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα παραμείνουν προσωρινά κρατούμενοι.
Σχετικά Νέα
Ινδία: Υπό την επίβλεψη του IAEA να τεθούν τα πυρηνικά του Πακιστάν
Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας θα πρέπει να θέσει υπό την επίβλεψή του τα.
Alibaba: Έχασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα έσοδα του δ’ τριμήνου
Η κινεζική Alibaba έχασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street για τα τριμηνιαία.
Τραμπ: Πρώτα θα αποπληρωθεί το χρέος και μετά θα γίνει το ταμείο κρατικής περιουσίας
Οι ΗΠΑ χρειάζεται να αποπληρώσουν το χρέος πριν δημιουργήσουν ένα ταμείο κρατικής περιουσίας, δήλωσε.
Στην Άγκυρα ο Ζελένσκι: Θα αποφασίσουμε τα επόμενα βήματά μας μετά τη συνάντηση με τον Ερντογάν
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προχώρησε σε δηλώσεις κατά την άφιξη του στην Άγκυρα. Ο Ουκρανός.