Site icon The Indicator

Οι φιλορώσοι προαναγγέλλουν εξαγωγές σιτηρών και μετάλλων από το λιμάνι της Μαριούπολης

Πλοία φορτωμένα με σιτηρά και μέταλλα θα αποπλεύσουν σύντομα από το λιμάνι της Μαριούπολης, με πιθανότερο προορισμό χώρες της Μέσης Ανατολής, δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax ο φιλορώσος ηγέτης των αυτονομιστών του Ντονέτσκ.

Η Μαριούπολη, στη νότια ακτή της Ουκρανίας, έπεσε τον Μάιο στα χέρια των ρωσικών και των αυτονομιστικών δυνάμεων ύστερα από πολύμηνη πολιορκία.

Ο Ντενίς Πουσίλιν, ηγέτης της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, δήλωσε ότι – σύμφωνα με τον προγραμματισμό – το λιμάνι θα διακινεί περίπου ένα εκατομμύριο τόνους εμπορευμάτων μέχρι το τέλος του έτους. “Σχετικά με τις εξαγωγές, αρχικά θα αφορούν μέταλλα και σιτηρά λίγο αργότερα” δήλωσε ο Πουσίλιν, σύμφωνα με το Interfax.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Exit mobile version