Ωμές, ψητές, σε σαλάτες, σάλτσες ή μαγειρευτά φαγητά, οι πιπεριές καταναλώνονται πολύ συχνά στην ελληνική κουζίνα.
Μάλιστα, εκτός από το ιδιαίτερο άρωμα, τη γεύση και το χρώμα που «χαρίζουν» στα πιάτα που προστίθενται, ενισχύουν και τη θρεπτική αξία του γεύματος προσφέροντας πλήθος πολύτιμων συστατικών.
Ειδικότερα, οι πιπεριές έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, που λειτουργεί ως φυσικό αντιοξειδωτικό, ενδυναμώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη ασθενειών.
Επιπλέον, αποτελούν πλούσια πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης Β6 και καλίου, ενώ οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν και υψηλά ποσά βιταμίνης Α, βιταμίνης Ε και φυλλικού οξέος.
Από την άλλη, οι πιπεριές περιέχουν φλαβονοειδή και περισσότερα από 30 είδη καροτενοειδών, όπως β-καροτένιο, το οποίο αποτελεί πρόδρομο μόριο της βιταμίνης Α, λυκοπένιο που λειτουργεί ως αντικαρκινικός παράγοντας, αλλά και λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, που συνδέονται με την υγεία των ματιών, προστατεύοντας τον αμφιβληστροειδή από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.
Πηγή: neadiatrofis.gr
Σχετικά Νέα
-
Συστάσεις από την Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας λόγω αφρικανικής σκόνης
Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις.
-
Οι καλύτερες και οι χειρότερες τροφές για τα δόντια
Αν θέλετε να έχετε γερά δόντια για μια ζωή, καλό είναι να προσέξετε λίγο.
-
ΕΕΚΕ: Τι να προσέχετε όταν αγοράζετε μπακαλιάρο – Πώς θα τον ξεχωρίσετε από το λινγκ
Πρακτικές συμβουλές για να βεβαιωθείτε πως ο μπακαλιάρος που αγοράζετε είναι αυθεντικός και έχει.
-
Τα τρόφιμα που κάνουν καλό στην υγεία των νεφρών
Οι νεφροί επιτελούν πολύ σημαντικές λειτουργίες, καθώς απαλλάσσουν το αίμα από τις τοξίνες και.