

Τα υπουργεία Εξωτερικών της Εσθονίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας κλήτευσαν τους επιτετραμμένους των πρεσβειών της Ρωσίας, ζητώντας περαιτέρω διευκρινίσεις γύρω από τις συνθήκες θανάτου του φυλακισμένου ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.
Αξιωματούχοι των τριών κυβερνήσεων κατέστησαν νωρίτερα σαφές πως θεωρούν υπεύθυνο το Κρεμλίνο για τον θάνατο του Ναβάλνι και κάλεσαν τη Μόσχα να παραδώσει τη σορό στην οικογένειά του.
Σε κοινή τους δήλωση, οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών της Βαλτικής επέκριναν επίσης τις προσεχείς προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, υποστηρίζοντας πως δεν θα είναι «ούτε ελεύθερες ούτε δίκαιες», καθώς ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν διεκδικεί την επανεκλογή του χωρίς ουσιαστικά να έχει αντίπαλο. Οι εκλογές στερούνται δημοκρατικής νομιμοποίησης, υπογραμμίζουν.
Η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία τόνισαν επίσης ότι δεν αναγνωρίζουν την εκλογική διαδικασία και τα αποτελέσματα στα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας.
Σχετικά Νέα
Αμβούργο: 17 τραυματίες από την επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό, 4 σοβαρά – Έρευνα για τα κίνητρα της 39χρονης που συνελήφθη
Τουλάχιστον 17 άτομα τραυματίστηκαν, τέσσερα εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, σε επίθεση.
Λαβρόφ: Η Μόσχα θα στείλει στο Κίεβο τους όρους της για ειρηνευτική συμφωνία μόλις ολοκληρωθεί η ανταλλαγή των αιχμαλώτων πολέμου
Η Ρωσία θα διαβιβάσει στην Ουκρανία ένα έγγραφο στο οποίο θα εκθέτει τους όρους.
Κλιμακώνεται η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ και ΕΕ: Δεν επιδιώκω συμφωνία, λέει ο Τραμπ – Σεβασμό και όχι απειλές ζητά η Ευρώπη
Νέα κλιμάκωση στην εμπορική διαμάχη του Ντόναλντ Τραμπ με την Ευρωπαϊκή Ένωση σημειώθηκε μετά τις.
ΗΠΑ: Η US Steel θα παραμείνει στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ο Τραμπ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι η US Steel και η ιαπωνική.