Οι αναποφάσιστοι θα… αποφασίσουν για το αποτέλεσμα των εκλογών

Την πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές μετρά νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας. Ρόλο κλειδί στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος θα έχουν οι αναποφάσιστοι, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας.
Κάτω από τις έξι μονάδες καταγράφεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την πανελλαδική δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr σχετικά με τις ευρωεκλογές.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 23,4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που κινείται στο 17,5%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,2%, το ΚΚΕ με 5,8% και η Χρυσή Αυγή με 3,6%.

Ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά συγκεντρώνουν το Ποτάμι (0,5%), οι ΑΝ.ΕΛΛ. (0,3%) και η Ένωση Κεντρώων (1,3%). Κάτω από το 3% κινούνται η Ελληνική Λύση (2,5%), η Λαϊκή Ενότητα (1,1%), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1,1%) και η Πλεύση Ελευθερίας (1%).

Ρόλο κλειδί στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος έχουν οι αναποφάσιστοι, το ποσοστό των οποίων είναι τόσο υψηλό, που θα μπορούσε να επιφέρει ριζική ανατροπή της εικόνας.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος κινείται στο 31,4%, με το 19,2% να δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποιο κόμμα θα ψηφίσει.

Όπως προκύπτει από τις συσπειρώσεις, η Ν.Δ. έχει χτυπήσει «ταβάνι» αγγίζοντας ποσοστό 76%. Μόλις 13% των ψηφοφόρων που είχαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις προηγούμενες εκλογές εμφανίζεται σήμερα στο κομμάτι της αδιευκρίνιστης ψήφους και μόνο το 7% δηλώνει πως δεν έχει ακόμη αποφασίσει.

Τα αντίστοιχα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ είναι για την αδιευκρίνιστη ψήφο 30% και για τους αναποφάσιστους 18%.

Είναι χαρακτηριστικό πως η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μόλις στο 42%.

Ολόκληρη η έρευνα εδώ

Σχετικά Νέα