Οι αμερικανικές εταιρείες αναζητούν τρόπους να συνεχίσουν τη συνεργασία με τη Huawei

Οι μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις που επηρεάζονται άμεσα από την ένταξη της Huawei στην αμερικανική «μαύρη λίστα» αναζητούν ήδη τρόπους για να ανακτήσουν μέρος έστω των συναλλαγών τους με τον κινεζικό κολοσσό, χωρίς να θεωρηθεί ότι παραβαίνουν την απαγόρευση.

Η Micron Technology, μία από τις κορυφαίες κατασκευάστριες επεξεργαστών μνήμης, ανακοίνωσε ότι άρχισε και πάλι ορισμένες παραδόσεις στην Huawei, αφού πρώτα ξεκαθάρισε ότι δεν παραβαίνουν το νόμο. Η Qualcomm, κορυφαία πάροχος επεξεργαστών ασύρματης επικοινωνίας, έχει επίσης ξεκινήσει ορισμένες παραδόσεις ανταλλακτικών στην Huawei, ενώ το ίδιο ισχύει και για την Intel, σύμφωνα με την Wall Street Journal, που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές. Άλλες αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες, όπως η ON Semiconductro εξετάζουν επίσης τρόπους, που θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν έστω και εν μέρει τη συνεργασία τους.

Οι κινήσεις αυτές είναι μέρος μίας ευρύτερης προσπάθειας των αμερικανικών εταιρειών να εκπληρώσουν τους όρους των συμβολαίων, που ήδη έχουν και να συνεχίσουν να συνεργάζονται με τη Huawei, συμμορφούμενες παράλληλα με τους περιορισμούς του υπουργείου Εμπορίου στις εξαγωγές τεχνολογίας προς την κινεζική εταιρεία.

Η Huawei είναι από τους μεγαλύτερους αγοραστές αμερικανικής τεχνολογίας. Πέρυσι μόνο διέθεσε 11 δισ. δολάρια.

Πηγή: Wall Street Journal 

Σχετικά Νέα