Οδ. Αθανασίου: Το Ελληνικό είναι ένα εθνικό όραμα

Το Ελληνικό είναι πολύ παραπάνω από ένα έργο αστικής ανάπλασης είναι ένα εθνικό όραμα, επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της LAMDA Development Οδυσσέας Αθανασίου, μιλώντας σε πάνελ Συνεδρίου του Πρώτου Θέματος, με την συμμετοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου της ΤΕΜΕΣ ΑΕ Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου και του προέδρου της AEGEAN Ευτύχιου Βασιλάκη.

Ο Οδυσσέας Αθανασίου ανέδειξε την καθοριστική συμβολή των τοπόσημων που δημιουργούνται στο Ελληνικό για την προσέλκυση μεγάλου αριθμού τουριστών, όχι μόνον στο Ελληνικό αλλά σε όλη χώρα μας, κάνοντας μεταξύ άλλων αναφορές σε τοπόσημα όπως στο Σίδνεϊ (το κτίριο της Όπερας), στη Σιγκαπούρη (Marina Bay), στο Μπιλμπαό και άλλες πόλεις.

Τα πέντε ψηλά κτίρια που θα κατασκευαστούν στο Ελληνικό, με επίκεντρο τον Riviera Tower, το υψηλότερο πράσινο παράκτιο ουρανοξύστη στην Μεσόγειο θα προσελκύσουν μεγάλο επιπλέον αριθμό τουριστών, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου.

Έδωσε επίσης μεγάλη έμφαση στο γεγονός ότι η νέα πόλη του Ελληνικού θα χαρακτηρίζεται από τον όρο βιωσιμότητα (sustainability). Θα είναι μια πράσινη έξυπνη πόλη, που θα ενσωματώνει όλα εκείνα τα συστήματα που θα επιτρέπουν εξοικονόμηση ενέργειας, με διαχείριση των υδάτινων πόρων και αποβλήτων και πολλά ακόμη είπε ο κ.Αθανασίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της LAMDA τόνισε το γεγονός ότι η νέα πόλη θα κινείται γύρω από το νέο μοντέλο των πόλεων, όπου θα μπορεί ο κάτοικος και ο επισκέπτης να πηγαίνει με τα πόδια ή με ποδήλατο σε 15 λεπτά όπου επιθυμεί. Θα διαθέτει ένα δίκτυο πολλών χιλιομέτρων με ποδηλατόδρομο και 4 χιλιομέτρων ακτογραμμής. Επισήμανε επίσης ότι για την κατασκευή του έργου και την πραγματοποίηση των μελετών δημιουργήθηκε “μια εθνική ομάδα κόσμου” από ισχυρές επωνυμίες από ελληνικά και διεθνή αρχιτεκτονικά, μελετητικά γραφεία, κατασκευαστικές κλπ. Ταυτόχρονα, όμως δίνεται ώθηση και σε μικρότερες κατασκευαστικές ελληνικές εταιρείες καθώς συμμετέχουν δυναμικά στην κατασκευή επιμέρους έργων. Αναφέρθηκε γενικότερα στη σημασία των συνεργιών για την πορεία του έργου σε συνέργειες που δημιουργούνται, όπως με την Aegean και την ΤΕΜΕΣ.

Αναφέρθηκε επίσης στο παράδειγμα της επένδυσης του Costa Navorino, επισημαίνοντας έχει πολύ θετικές επιπτώσεις σε ολόκληρη τη γύρω περιοχή, τονίζοντας τις θετικές επιπτώσεις που έχουν μεγάλες επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή που πραγματοποιούνται.

Αναφερόμενος στην επένδυση του Ελληνικού, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- ο οποίος στην παρέμβαση του έδωσε μια συνολική εικόνα του Τουρισμού στην χώρα μας- επισήμανε μεταξύ άλλων ότι το Ελληνικό πέρα από την αναπτυξιακή του συνεισφορά, θα αποτελέσει μία από τις “βιτρίνες” της νέας Ελλάδας που οραματιζόμαστε. Το Ελληνικό είναι μία ανοιχτή πόλη, δεν είναι μία κλειστή κοινότητα που αφορά μόνο όσους ζουν εκεί. Θα είναι μία πόλη που έρχεται από το μέλλον. Το τελικό προϊόν θα προσθέσει στην συνολική αλλαγή του brand της χώρας, είπε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι οικονομική και πολιτική σταθερότητα προσελκύουν επενδυτές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα