ΟΑΕΔ: Ποιοι δικαιούχοι πληρώνονται σήμερα Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου

Σήμερα Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου ο ΟΑΕΔ καταβάλλει συνολικο ποσό ύψους 14 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους ανέργους. Συγκεκριμένα 4.800 μακροχρόνια άνεργοι λαμβάνουν το επίδομα των 400 ευρώ, 15.000 δικαιούχοι πληρώνονται το Δώρο Χριστουγέννων του ΟΑΕΔ ενώ ακόμα 19.000 θα δουν να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους τα τακτικά επιδόματα ανεργίας και οι δίμηνες παρατάσεις. Παράλληλα, ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε την τελευταία παράταση της προθεσμίας υποβολής ΙΒΑΝ έως τις 28 Δεκεμβρίου

Δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ είναι οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από 1 Μαρτίου έως και 25 Νοεμβρίου 2020, παρέμειναν εγγεγραμμένοι άνεργοι έως και τις 25 Νοεμβρίου και δεν έλαβαν την προηγούμενη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι μόνο οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Οι λογαριασμοί των δικαιούχων πιστώνονται εντός 3 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή των 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ. Η οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Παράλληλα, πληρώνονται σήμερα από τον ΟΑΕΔ και οι δίμηνες παρατάσεις των επιδομάτων ανεργίας για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή στο χρονικό διάστημα 20 Σεπτεμβρίου – 19 Οκτωβρίου. Το ποσό που αντιστοιχεί στον πρώτο μήνα της παράτασης έχει καταβληθεί ενώ πληρώνεται ο δεύτερος μήνας παράτασης. Επιπλέον, καταβάλλεται και ο δεύτερος μήνας παράτασης του επιδόματος ανεργίας όσων δικαιούχων το επίδομα έληξε στο χρονικό διάστημα 20-31 Οκτωβρίου.

Παράταση προθεσμίας υποβολής ΙΒΑΝ
Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε την τελευταία παράταση της προθεσμίας υποβολής ΙΒΑΝ έως τις 28 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ 42.751 δικαιούχοι της ενίσχυσης των 400 ευρώ δεν έχουν υποβάλει ακόμα ΙΒΑΝ

Συγκεκριμένα, την τελευταία παράταση μέχρι τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου και ώρα 23:59 αποφάσισε η Διοίκηση του ΟΑΕΔ προκείμενου 42.751 δικαιούχοι να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) για την καταβολή της νέας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους, στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την άμεση στήριξη του εργατικού δυναμικού.

Έως τώρα, 87.249 (67%) από τους συνολικά 130.000 δικαιούχους έχουν υποβάλλει ΙΒΑΝ. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν ΙΒΑΝ ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι μέσω gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή ΟΑΕΔ στη διεύθυνση: ΕΔΩ

Η διαδρομή είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους Εάν οι δικαιούχοι δεν υποβάλλουν ΙΒΑΝ μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, τα 400 ευρώ δεν θα καταβληθούν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα