Ο Ζελένσκι δείχνει αυτοπεποίθηση για τη νίκη

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι συνεχάρη τον λαό της χώρας που δέχεται επίθεση από τη Ρωσία για την Ημέρα της Ενότητας και εξέφρασε την πεποίθησή του για τη νίκη. Η επίθεση της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου οδήγησε σε μια “νέα αναγέννηση της ουκρανικής μας ενότητας”, δήλωσε ο Ζελένσκι σε βίντεο που διανεμήθηκε στο Κίεβο την Κυριακή. Εκατομμύρια άνθρωποι στην Ουκρανία στέκονται σήμερα ενωμένοι για να υπερασπιστούν τη χώρα τους, είπε. Ο Ζελένσκι τόνισε επίσης τις περιοχές της Ουκρανίας και τα ιστορικά τους μέρη στο συναισθηματικό βίντεο.

“Κάθε περιοχή προστατεύει την άλλη”, είπε. “Και όλοι μαζί υπερασπιζόμαστε το Κίεβο. Και όλοι μαζί υπερασπιζόμαστε το Χάρκοβο. Και όλοι μαζί απελευθερώνουμε τη Χερσώνα”. Η πόλη της Χερσώνας βρίσκεται υπό ουκρανικό έλεγχο, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της ομώνυμης περιοχής βρίσκεται υπό την κατοχή ρωσικών στρατευμάτων. “Και θα κερδίσουμε. Μαζί. Και όλη η Ουκρανία θα ακούσει τους ήχους της νίκης”, δήλωσε ο πρόεδρος.

Για άλλη μια φορά, ο Ζελένσκι τόνισε ότι ολόκληρη η Ουκρανία θα απελευθερωθεί – συμπεριλαμβανομένης της χερσονήσου της Κριμαίας στη Μαύρη Θάλασσα, την οποία η Ρωσία είχε ήδη προσαρτήσει το 2014. Με την Ημέρα της Ουκρανικής Ενότητας που γιορτάζεται στις 22 Ιανουαρίου, η χώρα τιμά την ανακήρυξη της Πράξης Ενοποίησης του 1919 μεταξύ της Ουκρανικής Λαϊκής Δημοκρατίας και της Δυτικοουκρανικής Λαϊκής Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα