

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε απόψε «τα νέα που περιμέναμε», όπως είπε, από τους στρατιώτες που πολεμούν εντός και γύρω από την κατεστραμμένη πόλη Μπαχμούτ, χωρίς όμως να δώσει άλλες διευκρινίσεις.
«Είμαι ευγνώμων στον κάθε στρατιώτη, σε όλους τους υπερασπιστές μας, άνδρες και γυναίκες, που μας έδωσαν σήμερα τα νέα που περιμέναμε. Εξαιρετική δουλειά, στρατιώτες του τομέα της Μπαχμούτ!» είπε ο Ζελένσκι στο βραδινό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.
Παράλληλα, ο Ουκρανός πρόεδρος ειρωνεύτηκε την «υστερική αντίδραση» της Ρωσίας σε κάθε ενέργεια των ουκρανικών δυνάμεων. «Βλέπουμε μέχρι ποιου σημείου η Ρωσία αντιδρά υστερικά σε κάθε πρόοδο που κάνουμε, σε κάθε θέση που καταλαμβάνουμε. Ο εχθρός ξέρει ότι η Ουκρανία θα νικήσει», πρόσθεσε.
Ο Ζελένσκι ξεχώρισε «δύο μονάδες» οι οποίες «υπερασπίστηκαν αποφασιστικά και αποτελεσματικά τις θέσεις μας, κατέστρεψαν τους κατακτητές και, το σημαντικότερο, προχώρησαν προς τα εμπρός».
Η Ρωσία υποστηρίζει ότι απέκρουσε μια μεγάλη επίθεση εναντίον των δυνάμεών της στην ανατολική Ουκρανία. Ουκρανοί αξιωματούχοι, από την άλλη διέψευσαν, ότι έχει ξεκινήσει η μεγάλη, αναμενόμενη εδώ και μήνες αντεπίθεση του Κιέβου, αν και ανέφεραν ότι πέτυχαν κάποια κέρδη κατά μήκος της γραμμής του μετώπου.
Σχετικά Νέα
Πάπας Φραγκίσκος: Αυτό είναι το Κονκλάβιο των Καρδιναλίων που θα κληθεί να εκλέξει τον διάδοχο του
Εκατόν τριάντα πέντε καρδινάλιοι, με μέση ηλικία τα 70 χρόνια, θα συγκροτήσουν το Κονκλάβιο.
Bloomberg: Ο Μπέσεντ (ΥΠΟΙΚ) περιμένει να αποκλιμακωθεί η δασμολογική αντιπαράθεση με την Κίνα
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ φέρεται να δήλωσε σε κλειστή εκδήλωση επενδυτών.
Κάλας: Η Ρωσία προσπάθησε “να κερδίσει χρόνο” με την πασχαλινή εκεχειρία
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας δήλωσε σήμερα ότι η πασχαλινή εκεχειρία που.
Πάπας Φραγκίσκος: Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα αντικαταστήσει τον βασιλιά Κάρολο στην κηδεία του
O πρίγκιπας Γουίλιαμ θα εκπροσωπήσει τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο στην κηδεία του πάπα.