

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αντικατέστησε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύθηκε σήμερα, Κυριακή 16 Μαρτίου, τη στιγμή που οι ουκρανικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν δυσχέρειες στο μέτωπο και κυρίως στην περιοχή του Κουρσκ, όπου οι ουκρανοί στρατιώτες βρίσκονται αντιμέτωποι με τη συνεχή προώθηση των ρωσικών μονάδων.
Μετά τις δηλώσεις του αρχηγού του ουκρανικού στρατού ξηράς, Ολεξάντρ Σίρσκι, την Τετάρτη, σύμφωνα με τις οποίες οι ουκρανικές δυνάμεις αναδιπλώνονται στην περιοχή του Κουρσκ, η ουκρανική υποχώρηση επιβεβαιώθηκε και από το ουκρανικό επιτελείο που δημοσίευσε το Σαββατοκύριακο χάρτες που δείχνουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δεν είναι πλέον παρούσες στην στρατηγική πόλη Σούτζα.
Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ουκρανικών δυνάμεων, Ανατόλι Βαργκουιλέβτσκι, απομακρύνθηκε από τη θέση την οποία αναλαμβάνει ο Αντρίι Γκνάτοφ, σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα.
Σε ανακοίνωση του γενικού επιτελείου διευκρινίζεται ότι ο στρατηγός Γκνάτοφ επιφορτίζεται με την ενίσχυση «της αποτελεσματικότητας της κατακόρυφης διαχείρισης» των στρατιωτικών δυνάμεων και ιδιαίτερα «την αναδιοργάνωσή τους σε σώμα στρατού και την εφαρμογή της».
Καλείται επίσης να βελτιώσει «την εφαρμογή» των αποφάσεων του επιτελείου του ανώτατου στρατιωτικού διοικητή, του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και να συνεισφέρει με την εμπειρία μάχης στη διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων.
Οι ουκρανικές δυνάμεις, που έχουν δει τον αριθμό τους να αυξάνεται μετά την επιστράτευση για την απόκρουση της ρωσικής εισβολής του Φεβρουαρίου 2022, επιχειρούν να μετατραπούν σε κανονικό σώμα στρατού.
Η συγκρότηση μεγάλων μονάδων, αποτελούμενων από πολλές μεραρχίες (καθεμία αποτελούμενη από 15.000 στρατιώτες) θα επιτρέψει την ενίσχυση του συντονισμού των δυνάμεων που κρίνεται ορισμένες φορές χαώδης από τους ειδικούς.
Στο Facebook, ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Ρουστέμ Ουμέροφ, δηλώνει ότι πρότεινε τον διορισμό του στρατηγού Γκνάτοφ, ο οποίος διαθέτει 27ετή πείρα στο στράτευμα. Μεταρρυθμίζουμε με συστημικό τρόπο τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις για να ενισχύσουμε την αποτελεσματικότητα στη μάχη».
Σχετικά Νέα
Πουέρτο Ρίκο: Η κυβέρνηση απαιτεί απαντήσεις από τη Luma για το γενικό μπλακ άουτ
Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η ενεργειακή κρίση στο Πουέρτο Ρίκο, μετά το γενικευμένο μπλακ.
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.