

Με ένα διευρυμένο πρόγραμμα επαφών θα συμμετάσχει ο Κώστας Φραγκογιάννης στις εργασίες της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 78ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (18-22 Σεπτεμβρίου 2023) συνοδεύοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, κ. Φραγκογιάννης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Υψηλού Επιπέδου Σύνοδο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και το Διάλογο Υψηλού Επιπέδου για τη Χρηματοδότηση της Ανάπτυξης, που θα διεξαχθεί μεταξύ 18 και 20 Σεπτεμβρίου.
Ειδικότερα, θα συμμετάσχει σε στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Καινοτόμες Λύσεις για το Ξεκλείδωμα των Επενδύσεων στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης» και την υποενότητα «Καινοτόμες προσεγγίσεις και εταιρικές σχέσεις για την ώθηση της ιδιωτικής χρηματοδότησης των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης».
Οι συναντήσεις του Φραγκογιάννη στη Νέα Υόρκη
Επίσης θα συμμετάσχει σε μέρος του προγράμματος του Πρωθυπουργού τον οποίο θα συνοδεύει στη διμερή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας Yoon Suk Yeol καθώς και στις επαφές του με επιχειρηματίες και υποψήφιους επενδυτές. Επιπλέον, ο Υφυπουργός Εξωτερικών θα έχει πρωινό εργασίας με εκπροσώπους hedge funds καθώς επίσης και συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη της Amazon.
Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο κ. Φραγκογιάννης θα συναντηθεί και με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας και συνομιλητή του στα θέματα της Θετικής Ατζέντας Burak Akçapar. Παράλληλα θα έχει και διμερείς συναντήσεις με ομολόγους του άλλων χωρών, υπεύθυνους για επενδύσεις, και μεταξύ αυτών, με τον Υπουργό Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Sultan Ahmed Al Jaber.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
ΠΑΣΟΚ: Αλλαγή του τρόπου αποζημίωσης των ασφαλισμένων υγείας με την ανοχή της κυβέρνησης στην ασύδοτη κερδοσκοπία
Κοινή δήλωσηέκαναν η Μιλένα Αποστολάκη, Βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών – υπεύθυνη Κ.Τ.Ε. Οικονομίας, και.
Σ.Κασσελάκης: «Δεν τίθεται θέμα συγχώνευσης με την Πλεύση Ελευθερίας»
Εξηγήσεις για την πολιτική σύμπλευση με την Πλεύση Ελευθερίας για την υπόθεση των Τεμπών,.
Δ. Αναγνωστόπουλος: Μέσα στον Μάιο θα είναι έτοιμος ο προσωπικός αριθμός – Θα διορθώσει τυχόν λάθη στα μητρώα του καθενός
«Ο προσωπικός αριθμός δεν είναι ένας ακόμα αριθμός που βγαίνει για κάποια συγκεκριμένη χρήση..
Συνάντηση του ΥΠΕΝ Σ. Παπασταύρου με το μέλος του Κογκρέσου Αντιπρόεδρο της Υποεπιτροπής Ενέργειας, Randy Weber
Οι έρευνες υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και η ενεργειακή ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου συζητήθηκαν.