Ο βιαστής είσαι εσύ! : Η διαμαρτυρία των γυναικών της Χιλής στους δρόμους όλου του κόσμου (βίντεο)

«Ένας βιαστής στο δρόμο σου – Ο βιαστής είσαι εσύ», το happening που παρουσίασε η «Κολεκτίβα Θέσεις» στους δρόμους του Σαντιάγκο για να καταγγείλει τους βιασμούς, τις δολοφονίες και τη βία κατά των γυναικών έφθασε έξω από την πρεσβεία της Χιλής στο Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο και όλο τον ισπανόφωνο κόσμο, από τη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη στην Ισπανία έως τη Μπογκοτά της Κολομβίας και την Πόλη του Μεξικού και σε άλλες δεκάδες πόλεις της Λατινικής και Κεντρικής Αμερικής.

Η «Κολεκτίβα Θέσεις» παρουσίασε το χορευτικό της έργο στις 25 Νοεμβρίου, τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών», για να ξεκινήσει από τις 27 Νοεμβρίου να ταξιδεύει πραγματικά σε όλο τον κόσμο από τα… κοινωνικά δίκτυα.

Το αρχικό έργο της «Κολεκτίβα Θέσεις» διασκευάζεται και προσαρμόζεται σε κάθε χώρα με στοίχους που ανταποκρίνονται στις συνθήκες που βιώνουν οι γυναίκες, διατηρώντας τον πυρήνα της αρχικής ιδέας.

Η αρχική παρουσίαση στη Χιλή με τους υπότιτλους στα ελληνικά

ΛΟΝΔΙΝΟ

Στο Λονδίνο περίπου είκοσι κοπέλες από τη Χιλή χόρεψαν και τραγούδησαν έξω από την πρεσβεία της χώρας τους.

Intervención de mujeres chilenas en Londres frente a la embajada.  @asambleachilena

Video incorporato

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Στη Νέα Υόρκη το χορευτικό έργο παρουσιάστηκε από καμία εικοσαριές κοπέλες που άλλαξαν την αρχική μελωδία, ενώ σε χαρτόνια εμφάνιζαν τους στοίχους στα… αγγλικά.

ΠΑΡΙΣΙ

Στο Παρίσι παρουσίασαν το χορευτικό έργο στα γαλλικά κοντά στον Πύργο του Άιφελ.

As feminists in Paris we are responding to the call made by  from Chili to raise our voice against femicides and rape!

The guilty one is not me, my clothes or where I was. The rapist is you, the police, the justice system, the state, the society!

Video incorporato

Στο Βερολίνο τραγούδησαν στα ισπανικά και έλεγαν ορισμένους στοίχους στα γερμανικά

ΜΑΔΡΙΤΗ: ΡΕΙΝΑ ΣΟΦΙΑ, ΠΟΥΕΡΤΑ ΝΤΕΛ ΣΟΛ, ΠΛΑΘΑ ΜΑΓΙΟΡ

Στη Μαδρίτη παρουσίασαν την Παρασκευή το happening έξω από το Μουσείο της «Ρέινα Σοφία», που το Unidas Podemos κάνει τις προεκλογικές τους συγκεντρώσεις, οι κοπέλες που παρουσίασαν το χορευτικό είχαν γράψει το δικό τους μήνυμα: «Δεν είμαστε όλες, μας λείπουν αυτές που δολοφονήθηκαν».

Την επόμενη ημέρα, με περισσότερες ακόμη ακτιβίστριες, παρουσιάστηκε στην Πλατεία της Πουέρτα Ντελ Σολ των Αγανακτισμένων και τη γειτονική Πλάθα Μαγιόρ.

¡¡EL VIOLADOR ERES TÚ!!
Réplica de la intervención de  en la plaza del Museo Reina Sofía, en Madrid. 

Video incorporato

Στη Βαρκελώνη παρουσίασαν το χορευτικό έργο στην Αψίδα του Θριάμβου.

La performance de las feministas chilenas -creado por el colectivo porteño -, no solo se viraliza en todo el mundo, ahora se convierte en un símbolo y se imita por distintas agrupaciones feministas en el planeta. Acá “El violador eres tú”, hecho en Bogotá, Colombia.

Video incorporato

İstanbul’dan Şili’ye kadın isyanı ile haykırıyoruz: Hayır dersem hayırdır, ısrar edemezsin. Beni suçlayamazsın, tecavüzcü sensin…

Video incorporato

Σχετικά Νέα