

Ο βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας προσκάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στο Ηνωμένο Βασίλειο για επίσημη επίσκεψη και ο Μπάιντεν αποδέχθηκε την πρόσκληση, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.
Η πρόσκληση έγινε κατά τη διάρκεια συνομιλίας μεταξύ του Μπάιντεν και του Καρόλου, χθες Τρίτη, στην οποία ο Μπάιντεν ενημέρωσε τον βασιλιά ότι η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν θα παραστεί στην τελετή ενθρόνισής του τον Μάιο. Κατά παράδοση, οι πρόεδροι των ΗΠΑ δεν παρίστανται στις ενθρονίσεις Βρετανών μοναρχών.
“Ο πρόεδρος εκτιμά την πρόσκληση του βασιλιά και προσβλέπει στην επίσημη αυτή επίσκεψη”, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ σε δημοσιογράφους.
Η εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνει η επίσκεψη, δήλωσε όμως ότι θα πραγματοποιηθεί “στο εγγύς μέλλον”.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Οι τρεις μήνες της 2ης θητείας Τραμπ στην προεδρία σε 10 στιγμές-κλειδιά
Μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο την 20ή Ιανουαρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ αναποδογύρισε.
Τουλάχιστον επτά νεκροί σε νέες ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα
Τουλάχιστον επτά άμαχοι σκοτώθηκαν την Τρίτη σε νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε διάφορα σημεία.
Νότια Κορέα: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε επωφελή συμφωνία
Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Χαν Ντουκ-σου, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι.
Η Βενεζουέλα κατηγορεί το Ελ Σαλβαδόρ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο πρόσαψε «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή» στον.