Ο βαλής της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε εγκύκλιο για “αποτροπή χρήσης αλκοόλ σε ανοιχτούς χώρους”

“Πονάει πόδι, κόβει πόδι”, ή στην περίπτωση του μυαλού του βαλή της επαρχίας της Κωνσταντινούπολης, αφού η πλειονότητα όσων εμπλέκονται σε εγκλήματα είναι αλκοολικοί, πρέπει να απαγορευτεί η χρήση αλκοόλ σε εξωτερικούς χώρους.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Νταβούτ Γκιουλ εξέδωσε στις 17 Αυγούστου μια εγκύκλιο με τίτλο “Πώληση αλκοόλ και κατανάλωση αλκοολούχων ποτών”, ζητώντας την πρόληψη της κατανάλωσης αλκοόλ σε παράκτιες περιοχές, παραλίες, πάρκα, χώρους πικνίκ και αναψυχής.

Στην εγκύκλιο, ως λόγος για τα “προληπτικά μέτρα” αναφέρεται το ότι “οι εμπλεκόμενοι στα εγκληματικά επεισόδια βρέθηκαν ως επί το πλείστον σε μέθη”.

Ο βαλής της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε εγκύκλιο για "αποτροπή χρήσης αλκοόλ σε ανοιχτούς χώρους"

“Στις καταγγελίες που έγιναν στις αρμόδιες αρχές, διαπιστώθηκε ότι οι εμπλεκόμενοι στα επεισόδια που διαταράσσουν τη δημόσια τάξη και διαταράσσουν τη δημόσια ειρήνη και ασφάλεια εντός των συνόρων της επαρχίας μας είναι ως επί το πλείστον υπό την επήρεια αλκοόλ. Οι άνθρωποι που πίνουν αλκοόλ δημοσίως σε πάρκα, παραλίες και παρόμοιες περιοχές προκαλούν φόβο και πανικό στους πολίτες μας διαταράσσοντας το περιβάλλον”, δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Το γραφείο του περιφερειάρχη εξέδωσε ανακοίνωση μετά τη δημόσια αντιπαράθεση και ανέφερε ότι η απόφαση που ελήφθη δεν αποτελεί νέα πρακτική σχετικά με τη χρήση και πώληση αλκοόλ. Το γραφείο δήλωσε ότι οι αρμόδιες αρχές “έλαβαν υπενθύμιση” να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις που αναφέρονται στον σχετικό νόμο για την κατανάλωση αλκοόλ.

Ωστόσο, υπάρχει επίσης μια ρήτρα σε αυτή τη δήλωση ότι δεν επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ στα πάρκα και παρόμοιους χώρους.

Ωστόσο, ο νόμος υπ αριθ. 5326 περί πλημμελημάτων δεν απαγορεύει την κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους. Τουναντίον απαγορεύει “την εμπλοκή σε συμπεριφορά υπό την επήρεια αλκοόλ που διαταράσσει την ηρεμία και την ηρεμία των άλλων”. Ως απάντηση, συνεπάγεται πρόστιμο και ορίζεται ότι το άτομο “τίθεται υπό έλεγχο έως ότου υποχωρήσουν τα συμπτώματα μέθης”.

Εξάλλου, ο Νόμος υπ αριθ. 4250 που ρυθμίζει τις πωλήσεις αλκοόλ και τον οποίο επικαλείται το γραφείο του βαλή δεν περιέχει άρθρο που να απαγορεύει την κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα