

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως κατέστησε σαφές στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν πως η Ρωσία θα καταβάλει “τρομερό τίμημα” και θα αντιμετωπίσει καταστροφικές οικονομικές συνέπειες αν εισβάλει στην Ουκρανία.
Ο Μπάιντεν δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η πιθανότητα αποστολής στρατευμάτων των ΗΠΑ για χερσαία πολεμική επιχείρηση σε περίπτωση ρωσικής εισβολής “δεν ήταν ποτέ στο τραπέζι”, αν και θα απαιτείτο από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να στείλουν περισσότερες δυνάμεις στις χώρες της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ προκειμένου να ενισχύσουν την άμυνά τους.
“Κατέστησα απολύτως σαφές στον πρόεδρο Πούτιν… πως αν κινηθεί στην Ουκρανία, οι οικονομικές συνέπειες για την οικονομία του θα είναι καταστροφικές, καταστροφικές”, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Ο Μπάιντεν, που είχε βιντεοδιάσκεψη δύο ωρών με τον Πούτιν μέσα στην εβδομάδα, δήλωσε πως είπε στον Ρώσο πρόεδρο σαφώς πως η θέση της Ρωσίας στον κόσμο θα αλλάξει “εμφανώς” στην περίπτωση μιας εισβολής στην Ουκρανία.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
-
ΗΠΑ: Η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την επιστροφή του στο Λευκό Οίκο
Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε οριακά, πάντως υποχώρησε στο χαμηλότερο.
ΗΠΑ: Τα μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου θα υποχρεώνονται στο εξής να βλέπουν τις υποψήφιες ταινίες για να τις βραβεύουν με Όσκαρ
Η Ακαδημία Κινηματογράφου που απονέμει τα βραβεία Όσκαρ ανακοίνωσε σήμερα ότι τροποποιεί τους κανόνες.
Το Χάρβαρντ προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Τραμπ για τις περικοπές χρηματοδότησης
Σε μετωπική σύγκρουση με τον Λευκό Οίκο οδηγείται το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, το οποίο κατέθεσε.
ΗΠΑ: Μεσίστιες οι σημαίες σε ένδειξη πένθους για τον πάπα Φραγκίσκο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέταξε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα δημόσια.