Ο τζιχαντιστής και η σχέση του με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες -«Μαϊμού πράκτορας», απαντά η Αθήνα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ με τον τζιχαντηστή που συνελήφθη στην Ουγγαρία με τον ίδιο να ισχυρίζεται πως δούλεψε για λογαριασμό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, κάτι που διαψεύδουν κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία και τις πληροφορίες που υπάρχουν ο Χασάν Φ., ο οποίος θεωρείται «μικρο-μεσαίος» τζιχαντιστής και διακινητής μεταναστών είχε τεθεί σε καθεστώς πολιτικού πρόσφυγα στην Ελλάδα, στις 27 Οκτωβρίου 2017. Στην Ελλάδα  είχε φτάσει στις 14 Ιουλίου 2016, στη Λέρο μαζί με την σύζυγό του και τα τέσσερα παιδιά τους.

Σύμφωνα με τις αρχές της Βουδαπέστης ο Χασάν Φ. συμμετείχε στη σφαγή 40 ανθρώπων στο χωριό Μαμπούζα, κοντά στην πόλη Χομς, τον Μάρτιο του 2015. Ωστόσο σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές όταν πήρε άσυλο από την χώρα μας, σε καμία τράπεζα δεδομένων διεθνών διωκτικών αρχών δεν είχε σήμανση ότι είναι ύποπτος για συμμετοχή στις θηριωδίες του ISIS. Τελικά τον Ιούλιο του 2018 και ενώ είχε τεθεί σε καθεστώς πολιτικού πρόσφυγα είχε έρθει στις ελληνικές Αρχές η πληροφορία πως ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους και διακινητής μεταναστών.

Την περασμένη Κυριακή ο τζιχαντιστής σε ακρόαση στο δικαστήριο την Κυριακή είπε πως θα αποκάλυπτε λεπτομέρειες για τις διασυνδέσεις του με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, υπό τον όρο ότι όλοι οι αστυνομικοί θα αποχωρούσαν από το δικαστήριο. Το αίτημά του δεν έχει δεκτό από τις αρχές καθώς φοβήθηκαν ότι να σχεδίαζε να κρατήσει ομήρους.

Από την ελληνική πλευρά πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τους ισχυρισμούς του, χαρακτηρίζοντας τον άνδρα «μαϊμού πράκτορα της ΕΥΠ».

 

Σχετικά Νέα