Ο Τζεφ Μπέζος ξεπέρασε ξανά τον Έλον Μασκ και έγινε ο πλουσιότερος άνδρας του κόσμου

Ξανά στην κορυφή της λίστας των δισεκατομμυριούχων βρέθηκε ο CEO της Amazon, Τζεφ Μπέζος, έχοντας χάσει προσωρινά την θέση από τον Έλον Μασκ.

Η αλλαγή φρουράς συνέβη, παρόλο που και οι δύο επιχειρηματίες έχασαν κομμάτι της περιουσίας τους, καθώς οι μετοχές των εταιρειών τους έπεσαν την Τρίτη.

Η καθαρή αξία του 57χρονου Μπέζος έπεσε από τα 372 δις δολάρια στα 191 δις εξαιτίας μιας πτώσης των μετοχών της Amazon κατά 0,3%.

Από την άλλη, η αξία του 49χρονου Μασκ μειώθηκε κατά 4,6 δις δολάρια, φτάνοντας τα 190 δις συνολικά, μετά από μια πτώση των μετοχών της Tesla κατά 2,4%, η οποία έφερε τον Μασκ ξανά στην δεύτερη θέση της κατάταξης.

Ο Μπέζος απέκτησε ξανά την πρωτοκαθεδρία, έχοντας ανακοινώσει 2 εβδομάδες πριν ότι αποσύρεται από τη θέση του γενικού διευθύνοντος συμβούλου της Amazon.

Ο Μπέζος διαθέτει το 11% των μετοχών της Amazon, αξίας 174 δις δολαρίων, ποσό που αποτελεί περισσότερο από το 90% της περιουσίας του κροίσου.

Σταδιακά, ο Μπέζος πούλησε μέρος των μετοχών του, επενδύοντας στην εταιρεία εξερεύνησης του διαστήματος Blue Origin, την οποία ίδρυσε ο ίδιος, ανταγωνιζόμενος αντίστοιχες ιδιωτικές εταιρείες όπως η SpaceX του Μασκ.

Ο Μασκ είχε καταφέρει να δώσει τέλος στη συνεχόμενη τριετή πρωτοκαθεδρία του Μπέζος στις αρχές του Ιανουαρίου, μένοντας στην πρώτη θέση για 6 εβδομάδες.

Τον περασμένο χρόνο, και παρά την πτώση που σημείωσαν την Τρίτη, οι μετοχές της Tesla αναρριχήθηκαν κατά 13%, βοηθώντας στην αύξηση της περιουσίας του Μασκ κατά 20 δις σε σχέση με πέρσι.

ΠΗΓΗ: New York Post

dynamic-hellas-gif

Σχετικά Νέα