

Τα εκτελεστικά διατάγματα για τελωνειακούς δασμούς στον χάλυβα και το αλουμίνιο υπέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ τα ξημερώματα της Τρίτης (11.02.2025), ώρα Ελλάδας.
Τα νέα εκτελεστικά διατάγματα του Ντόναλντ Τραμπ προβλέπουν τελωνειακούς δασμούς ύψους 25% στον χάλυβα και στο αλουμίνιο που εισάγονται στις ΗΠΑ, ανοίγοντας νέο κεφάλαιο στον εμπορικό πόλεμο που εννοεί να εξαπολύσει ο Αμερικανός πρόεδρος εναντίον του υπόλοιπου κόσμου.
«Σήμερα απλοποιώ τους τελωνειακούς δασμούς μας στον χάλυβα και στο αλουμίνιο, ώστε όλος ο κόσμος να κατανοεί τι σημαίνουν. Είναι 25%, χωρίς εξαίρεση η απαλλαγή. Για όλες τις χώρες», είπε ο Τραμπ, υπογράφοντας τα διατάγματα στον Λευκό Οίκο.
Σχετικά Νέα
Ο Μακρόν καταδίκασε τις δράσεις της κυβέρνησης Νετανιάχου στη Λωρίδα της Γάζας
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, καταδίκασε με τον.
Νιγηρία: Νεκροί τέσσερις στρατιώτες από επίθεση τζιχαντιστών
Τουλάχιστον τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν χθες Τρίτη κατά τη διάρκεια επίθεσης τζιχαντιστών εναντίον στρατιωτικής βάσης.
Ινδία: Τουλάχιστον 21 νεκροί από κατανάλωση νοθευμένων αλκοολούχων ποτών
Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 10 εισήχθησαν σε νοσοκομεία στο.
Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: «Θα αναλάβετε δράση για να αποτρέψετε τη γενοκτονία στη Γάζα;»
«Θα αναλάβετε δράση με αποφασιστικό τρόπο για να αποτρέψετε τη γενοκτονία στη Γάζα;», ήταν.