

Τα εκτελεστικά διατάγματα για τελωνειακούς δασμούς στον χάλυβα και το αλουμίνιο υπέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ τα ξημερώματα της Τρίτης (11.02.2025), ώρα Ελλάδας.
Τα νέα εκτελεστικά διατάγματα του Ντόναλντ Τραμπ προβλέπουν τελωνειακούς δασμούς ύψους 25% στον χάλυβα και στο αλουμίνιο που εισάγονται στις ΗΠΑ, ανοίγοντας νέο κεφάλαιο στον εμπορικό πόλεμο που εννοεί να εξαπολύσει ο Αμερικανός πρόεδρος εναντίον του υπόλοιπου κόσμου.
«Σήμερα απλοποιώ τους τελωνειακούς δασμούς μας στον χάλυβα και στο αλουμίνιο, ώστε όλος ο κόσμος να κατανοεί τι σημαίνουν. Είναι 25%, χωρίς εξαίρεση η απαλλαγή. Για όλες τις χώρες», είπε ο Τραμπ, υπογράφοντας τα διατάγματα στον Λευκό Οίκο.
Σχετικά Νέα
Νέα επίθεση Τραμπ στον επικεφαλής της FED – Τον χαρακτήρισε «τεράστιο loser»
Κατά του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, της Fed, επιτέθηκε και πάλι ο.
Στις 23 Απριλίου πρόκειται να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Πάπα Φραγκίσκου
Η σορός του Πάπα Φραγκίσκου πρόκειται να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα μεθαύριο, 23 Απριλίου..
Νέα επίθεση Τραμπ κατά του επικεφαλής της Fed, του «τεράστιου loser»
Ο Ντόναλντ Τραμπ επετέθη και πάλι κατά του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ,.
Κατά των σχεδίων της Τουρκίας για μεταφορά S – 400 στη Συρία αμερικανοί νομοθέτες – Επιστολή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Διακομματική επιστολή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με την οποία επιδιώκουν να ανακόψουν τα σχέδια της.