

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε σήμερα ότι η απάντηση της πρωθυπουργού της Δανίας ότι είναι παράλογο να πουληθεί η Γροιλανδία είναι ανάρμοστη κι όχι ευγενική, προσθέτοντας ότι το να αγοράσουν οι ΗΠΑ την αυτόνομη περιοχή ήταν απλά μια ιδέα.
Ο Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε χθες την επίσκεψή του στη Δανία, αφού η Μέτε Φρεντέριξεν αποκάλεσε την ιδέα του οι ΗΠΑ να αγοράσουν τη Γροιλανδία, που είναι πλούσια σε φυσικούς πόρους, “παράλογη”.
“Θεωρώ ότι η ανακοίνωση της πρωθυπουργού (…) ήταν κακή” υπογράμμισε ο ένοικος του Λευκού Οίκου.
“Δεν μπορούν να λένε “τόσο παράλογη”” συνέχισε ο μεγιστάνας. “Δεν ήταν κομψός ο τρόπος” της”, έκρινε ο Αμερικανός πρόεδρος, συμπληρώνοντας “θα μπορούσε απλά να πει όχι”, δεν θέλουμε να πουλήσουμε τη Γροιλανδία.
“Δεν απευθυνόταν σε εμένα, απευθυνόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής”.
Νωρίτερα, η Κοπεγχάγη επιχείρησε να ρίξει τους τόνους, με την πρωθυπουργό της Δανίας να διαβεβαιώνει ότι δεν “υπάρχει κρίση” μεταξύ των δύο χωρών.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Νότια Κορέα: Απρόσμενη συρρίκνωση της οικονομίας – Πτώση 0,1% στο ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου
Η οικονομία της Νότιας Κορέας παρουσίασε απρόσμενη συρρίκνωση κατά 0,1% στο πρώτο τρίμηνο του.
ΗΠΑ: Σε ελεύθερη πτώση η δημοτικότητα του Τραμπ σύμφωνα με δημοσκοπήσεις
Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, τουλάχιστον αν.
-
Ο Τραμπ θεωρεί πως μπορεί να κλειστεί συμφωνία για να τελειώσει ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα) στον Λευκό.
Νέες πιέσεις Τραμπ στη Fed για μείωση επιτοκίων – Ανοιχτό το ενδεχόμενο επικοινωνίας με Πάουελ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη πως δεν έχει επικοινωνήσει με τον.