

Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πρέπει να συνεργαστούν για τη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία.
Παράλληλα ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθάρισε πως η Ρωσία επιθυμεί την επίτευξη συμφωνίας για την Ουκρανία, ενώ τόνισε πως είναι κοντά στην υπογραφή συμφωνίας με το Κίεβο για τα ορυκτά της χώρας.
Από την πλευρά του, ο Ζελένσκι είπε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα πως ελπίζει σε μια «δίκαιη» συμφωνία με τις ΗΠΑ, καθώς οι δύο χώρες διαπραγματεύονται την πρόσβαση αμερικανικών εταιρειών σε στρατηγικής σημασίας ορυκτά της Ουκρανίας ως αντάλλαγμα για τη βοήθεια της Ουάσινγκτον στο Κίεβο.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εντείνει τις προσπάθειες για την εξεύρεση διπλωματικής λύσης με στόχο την ειρήνευση στην Ουκρανία και είχε επικοινωνήσει τόσο με τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν όσο και με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Αμερικανοί και ρώσοι αξιωματούχοι είχαν διαβουλεύσεις στη Σαουδική Αραβία, χωρίς την παρουσία εκπροσώπου της ουκρανικής κυβέρνησης.
Σχετικά Νέα
Ανγκόλα: Πάνω από 20.000 κρούσματα χολέρας από τον Ιανουάριο
Πάνω από 20.000 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα χολέρας έχουν καταγραφτεί στην Ανγκόλα από τον Ιανουάριο.
Ο Καντάφι είχε προειδοποιήσει την ΕΕ για το πρόβλημα του μεταναστευτικού που η ίδια προκάλεσε
Επιμέλεια: Γιάννα Μυράτ Η πολυετής κρίση του μεταναστευτικού στα νότια σύνορα της Ευρώπης σήμερα.
Κλ. Σέινμπαουμ: Παράδειγμα για τον κόσμο ολόκληρο ο εκλιπών πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούδια Σέινμπαουμ απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη του Ουρουγουανού πρώην.
Σέινμπαουμ: «Παράδειγμα για τη Λατινική Αμερική και για τον κόσμο ολόκληρο» ο εκλιπών πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούδια Σέινμπαουμ απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη του Ουρουγουανού πρώην.