Ο Τραμπ απέλυσε τον υπεύθυνο για την κυβερνοασφάλεια των ΗΠΑ

Tον Κρίστοφερ Κρέμπς απέλυσε από τη θέση του Διευθυντή της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας της χώρας ο Ντόναλντ Τραμπ λόγω της «εξαιρετικά ανακριβούς» δήλωσής του σχετικά με την ασφάλεια των πρόσφατων προεδρικών εκλογών.

Μάλιστα, σε σειρά δημοσιεύσεών του στο Twitter, ο Τραμπ υποστηρίζει:

«Η πρόσφατη δήλωση του Κρίστοφερ Κρεμπς σχετικά με την ασφάλεια των εκλογών του 2020 ήταν εξαιρετικά ανακριβής, καθώς υπήρξαν μαζικές ανωμαλίες και απάτες – συμπεριλαμβανομένων των ψήφων από νεκρούς, δεν επετράπη η πρόσβαση σε εκλογικούς παρατηρητές σε χώρους ψηφοφορίας, “δυσλειτουργίες” στις μηχανές ψηφοφορίας που άλλαξαν ψήφους από τον Τραμπ προς τον Μπάιντεν, καθυστερημένη ψηφοφορία και πολλές άλλες. Γι’ αυτό, με άμεση ισχύ, ο Κρίστοφερ Κρεμπς απολύθηκε από τη θέση του Διευθυντή της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας».

«Σε περίπτωση που το χάσατε: Σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι χειραγωγούνται τα εκλογικά συστήματα, όλοι οι 59 εμπειρογνώμονες για την ασφάλεια των εκλογών συμφωνούν πως «σε κάθε περίπτωση που γνωρίζουμε, αυτοί οι ισχυρισμοί είτε ήταν αβάσιμοι είτε τεχνικά ασυνεπείς».

Πάντως, οι αναφορές σχετικά με την απομάκρυνση του Κρεμπς είχαν δει το φως της δημοσιότητας από τις αρχές Νοεμβρίου, με το περιοδικό «Politico» να υποθέτει ότι αυτή «εν μέρει οφειλόταν σε έναν ιστότοπο που δημιούργησε ο -μέχρι πρότινος- Διευθυντής της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας των ΗΠΑ προκειμένου να αποτραπεί η παραπληροφόρηση για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές».

Υπενθυμίζεται οτι ο Μπράιαν Γουέιρ, βοηθός διευθυντής για την κυβερνοασφάλεια στην ίδια Υπηρεσία, επιβεβαίωσε προ ημερών στο Reuters ότι υπέβαλε την παραίτησή του. Ο Γουέιρ δεν δημοσιοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά ένας αξιωματούχος που έχει λάβει γνώση για το ζήτημα αυτό, δήλωσε πως ο Λευκός Οίκος είχε απαιτήσει την παραίτησή του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα