

Την άμεση σύγκληση της διαρκούς επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα τη θεσμική ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας από το υπουργείο Υγείας και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την υπόθεση κατασκευής τριών νοσοκομείων από το ΙΣΝ στην Θεσσαλονίκη, την Κομοτηνή και την Σπάρτη, ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλά για “ναυάγιο” στην υλοποίηση της σύμβασης-δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με το ελληνικό Δημόσιο, που αφορά την κατασκευή τριών νέων νοσοκομείων του ΕΣΥ (Κομοτηνής, Παίδων Θεσσαλονίκης, Σπάρτης). Αναφέρει ότι στο διάστημα μετά την ακύρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, εκτός από το ίδιο το ΙΣΝ, δεν υπήρξε καμιά κυβερνητική πρωτοβουλία επίσημης ενημέρωσης της Βουλής και των πολιτών για τους λόγους που οδήγησαν στο αδιέξοδο και για τις ενδεδειγμένες ενέργειες από δω και πέρα.
Επειδή – όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ – οι τοπικές κοινωνίες της Ροδόπης, της Θεσσαλονίκης και της Λακωνίας είναι σε μεγάλη αναστάτωση και ανασφάλεια για την τύχη των νέων νοσοκομείων και επειδή η ματαίωση αυτών των έργων δεν είναι ιδιωτική υπόθεση αλλά μείζον πολιτικό ζήτημα, ζητεί την σύγκληση της αρμόδιας Επιτροπής για το θέμα.
Σχετικά Νέα
Ανάρτηση Κ. Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα: Στόχος μας η συλλογική πρόοδος να μετατρέπεται σταδιακά και σε ατομική προκοπή
«Τα στοιχεία του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2024 καταγράφουν μία σημαντική υπεραπόδοση της εθνικής.
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να ελεγχθεί άμεσα η «περιστρεφόμενη πόρτα» διαφθοράς ΝΔ – εταιρειών και «Ομάδας Αλήθειας»
«Οι αποκαλύψεις του Τύπου, σχετικά με την “περιστρεφόμενη πόρτα” που έχει στήσει η κυβέρνηση.
Σ. Φάμελλος: Όσα επικοινωνιακά τρικ και αν επιστρατεύσει ο κ. Μητσοτάκης, δεν θα σταματήσει την κατάρρευση του
Ανάρτηση για τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
ΚΚΕ: Ο πρωθυπουργός ζητά από τους χαμηλοσυνταξιούχους και τα ΑμεΑ να «βολευτούν» με 250 ευρώ τον χρόνο
Σε συνθήκες που η ακρίβεια σπάει κόκαλα, η κυβέρνηση, αντί για πραγματική μείωση φόρων.