Ο στρατός στην Αττική Οδό για απεγκλωβισμούς

Ο Στρατός ρίχνεται στη μάχη του απεγκλωβισμού χιλιάδων οδηγών στην Αττική Οδό εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είναι σε εξέλιξη ευρεία κινητοποίηση στρατού και δυνάμεων για Αττική οδό. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού θα γίνει από έξι σημεία. «Το μέλημά μας είναι πως θα βγάλουμε τον κόσμο από την Αττική οδό» λένε.

Στο μεταξύ, νωρίτερα έγινε γνωστό ότι το χάος στην Αττική Οδό προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας.

Ειδικότερα, με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της διατάραξης ή παρακώλυσης συγκοινωνιών. Την έρευνα θα διενεργήσει ο προϊστάμενος της ποινικής δίωξης Αντώνης Ελευθεριάνος.

Πιο αναλυτικά, εκατοντάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν από το χιόνι στον περίκλειστο δρόμο, δεν μπορούσαν να βγουν από πουθενά και για να διανύσουν λίγες δεκάδες μέτρα έκαναν 4 και 5 ώρες.

Ορισμένοι είχαν και τα παιδιά τους μέσα στο αυτοκίνητο που είχε ακινητοποιηθεί. Χάος. Απελπισία. Όπως καταγγέλλουν οδηγοί, έγιναν μπαλάκι μεταξύ Πολιτικής Προστασίας και Αττικής οδού.

Οι ουρές που σχηματίστηκαν ήταν πολλών χιλιομέτρων. Στο απέραντο λευκό του χιονιού, χιλιάδες οχήματα σταματημένα το ένα δίπλα στο άλλο δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε μπρος ούτε πίσω. Μάλιστα η Πυροσβεστική υπηρεσία αναγκάστηκε να ζητήσει από την Τροχαία να μην στέλνει άλλα οχήματα προς τις εσόδους και εξόδους της Αττικής οδού.


Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα