Ο Στέφανος Μάνος προτείνει μείωση μισθών 30% για καθηγητές, διευθυντές, κοσμήτορες και πρυτάνεις όσο διαρκούν οι καταλήψεις

«Ευθύνη για τη μη εύρυθμη λειτουργία των ΑΕΙ έχουν και οι πρυτάνεις, οι κοσμήτορες και οι διευθυντές των Λυκείων. Θα ήθελα, για όσο διαρκεί η κατάληψη των σχολών, να περικόπτεται κατά 30% η μισθοδοσία τους». Αυτό προτείνει, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος.

«Οι κ. καθηγητές, διευθυντές, κοσμήτορες και πρυτάνεις αμείβονται από τον ελληνικό λαό για να λειτουργούν σωστά τα ΑΕΙ και τα λύκεια και όχι να τελούν υπό κατάληψη», γράφει χαρακτηριστικά ο Στέφανος Μάνος.

«Δικαίωμα κάθε πολίτη είναι να διαφωνεί με την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει το κρατικό μονοπώλιο στην ανώτατη εκπαίδευση.

Να διαφωνήσει όσο θέλει χωρίς όμως να παρεμποδίζει την εύρυθμη λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης. Χωρίς καταλήψεις δημόσιων χώρων, χωρίς προπηλακισμούς όσων έχουν αντίθετη γνώμη.

Οι καταλήψεις πανεπιστημιακών σχολών είναι κατά τη γνώμη μου ασυγχώρητες και θα έπρεπε να επισύρουν αυτόματες συνέπειες για τους καταληψίες. Στα μεν ΑΕΙ τη διαγραφή των καταληψιών, στα δε λύκεια την επανάληψη του έτους.

Ευθύνη για τη μη εύρυθμη λειτουργία των ΑΕΙ έχουν και οι πρυτάνεις, οι κοσμήτορες και οι διευθυντές των λυκείων. Θα ήθελα, για όσο διαρκεί η κατάληψη των σχολών, να περικόπτεται κατά 30% η μισθοδοσία τους. Οι κ. καθηγητές, διευθυντές, κοσμήτορες και πρυτάνεις αμείβονται από τον ελληνικό λαό, για να λειτουργούν σωστά τα ΑΕΙ και τα λύκεια και όχι να τελούν υπό κατάληψη».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα