

Ο Ιρακινός σιίτης ηγέτης Μοκτάντα Σαντρ δήλωσε σήμερα πως η κρίση που βιώνει το Ιράκ τελείωσε έπειτα από την κλιμάκωση της ρητορικής και από το Ιράν και από τις ΗΠΑ σε συνέχεια της δολοφονίας του Ιρανού διοικητή Κασέμ Σουλεϊμανί και κάλεσε τις ομάδες πολιτοφυλακών να μην εξαπολύσουν επιθέσεις.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ισχυρός και δημοφιλής θρησκευτικός ηγέτης τόνισε πως μια νέα ισχυρή ιρακινή κυβέρνηση, ικανή να προστατέψει την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας, θα πρέπει να σχηματιστεί μέσα στις επόμενες 15 ημέρες υποδηλώνοντας πρόωρες εκλογές.
Εντούτοις σημείωσε πως οι Ιρακινοί θα πρέπει να εξακολουθήσουν να επιδιώκουν την απομάκρυνση ξένων στρατιωτικών δυνάμεων.
“Καλώ τις ιρακινές παρατάξεις να είναι προσεκτικές, υπομονετικές, να μην λαμβάνουν στρατιωτικές δράσεις και να σωπάσουν εξτρεμιστικές φωνές… έως ότου όλοι οι πολιτικοί, κοινοβουλευτικοί και διεθνείς μέθοδοι έχουν εξαντληθεί”, επισήμανε.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Γαλλία: 10 εκατ. ευρώ για την επισκευή τμήματος της θωράκισης στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ
Η Γαλλία θα συνεισφέρει 10 εκατομμύρια ευρώ για την επισκευή της θωράκισης στον πυρηνικό.
Λευκός Οίκος: Συμφωνίες τελικού ύψους 1,2 τρισ. δολαρίων υπέγραψαν ΗΠΑ και Κατάρ
Σε 1,2 τρισ. δολάρια ανέρχονται οι οικονομικές συμφωνίες «μαμούθ» που υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Η Δανία εξετάζει άρση της επί 40 χρόνια απαγόρευσης για τη χρήση πυρηνικής ενέργειας
Η Δανία εξετάζει το ενδεχόμενο να άρει μια 40ετή απαγόρευση για τη χρήση πυρηνικής.
Πυρκαγιά σε αποθήκη φύλαξης χημικών προϊόντων κοντά στη Σεβίλλη
Σχεδόν 80.000 άνθρωποι κλήθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους, με κλειστά τα παράθυρα και.