Ο Σι Τζίπινγκ ζήτησε από τον ιδρυτή της Starbucks να προωθήσει την εμπορική συνεργασία ΗΠΑ – Κίνας

Ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζίπινγκ ζήτησε από τον πρώην πρόεδρο της εταιρείας Starbucks Χάουαρντ Σουλτς να συμβάλει στην προώθηση των σχέσεων μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Σε μια επιστολή η οποία δημοσιεύτηκε από το πρακτικό Xinhua, ο Κινέζος πρόεδρος ζητά από τον δισεκατομμυριούχο Χάουαρντ Σουλτς να “συνεχίσει να παίζει ενεργό ρόλο στην προώθηση της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας Κίνας-ΗΠΑ”, καθώς οι σχέσεις των δυο πλευρών βρίσκονται σχεδόν στο ναδίρ εδώ και μερικά χρόνια.

Η Κίνα “θα παρέχει έναν ευρύτερο χώρο για εταιρείες από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Starbucks και άλλων αμερικανικών εταιρειών, να αναπτυχθούν στην Κίνα”, έγραψε ο Σι στην επιστολή του προς τον Σουλτς με τον οποίο διατηρεί μια καλή σχέση εδώ και αρκετά χρόνια. Η αλυσίδα Starbucks, βρίσκεται άλλωστε σε όλες τις μεγάλες κινεζικές πόλεις, καθώς έχει ανοίξει πάνω από 4.700 καφετέριες σε ολόκληρη τη χώρα από το 1999.

Σύμφωνα με ειδικούς, ο λόγος της δημοσιοποίησης της επιστολής αποτελεί μια κίνηση καλής θέλησης προς την αμερικανική πλευρά ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του Τζο Μπάιντεν ο οποίος επιδιώκει σε αρκετούς τομείς να συνεχίσει την πολιτική του Τραμπ απέναντι στη Κίνα.

Σχετικά Νέα