Ο Σι Τζινπίνγκ θα επισκεφθεί τη Ρωσία από τις 20 έως τις 22 Μαρτίου

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα βρίσκεται στη Ρωσία από τις 20 έως τις 22 Μαρτίου για κρατική επίσκεψη μετά από πρόσκληση του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο την Παρασκευή.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται καθώς η Κίνα προσφέρεται να μεσολαβήσει για την ειρήνη στην Ουκρανία, μια προσπάθεια που αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό στη Δύση, δεδομένης της διπλωματικής υποστήριξης του Πεκίνου προς τη Ρωσία.

“Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, θα συζητηθούν επίκαιρα ζητήματα για περαιτέρω ανάπτυξη ολοκληρωμένων σχέσεων εταιρικής σχέσης και στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Κίνας”, ανέφερε το Κρεμλίνο.

“Θα υπογραφούν ορισμένα σημαντικά διμερή έγγραφα”, πρόσθεσε.

Η Κίνα και η Ρωσία συνήψαν μια συνεργασία “χωρίς όρια” τον Φεβρουάριο του 2022, όταν ο Πούτιν επισκεπτόταν το Πεκίνο για την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, εβδομάδες πριν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία.

Έκτοτε, οι δύο πλευρές συνέχισαν να επιβεβαιώνουν τη δύναμη των δεσμών τους. Το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών έχει εκτοξευτεί στα ύψη μετά την εισβολή και η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής πετρελαίου της Ρωσίας, βασική πηγή εσόδων για τη Μόσχα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα