

Οι ασφαλισμένες απώλειες από τον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία θα μπορούσαν να φτάσουν τα 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με εκτίμηση της εταιρείας μοντελοποίησης καταστροφών Karen Clark & Co (KCC) με έδρα τις ΗΠΑ.
Οι απώλειες από οικιστικά ακίνητα αντιστοιχούν σε περισσότερα από τα δύο τρίτα του συνόλου, σύμφωνα με την KCC, καθώς τα περισσότερα εμπορικά και βιομηχανικά κτίρια στις πληγείσες πόλεις είναι πιο ανθεκτικά στη σεισμικότητα λόγω της κατασκευής τους κυρίως από χάλυβα.
Ο σεισμός έπληξε τη χερσόνησο Νότο της δυτικής Ιαπωνίας το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς, ισοπεδώνοντας σπίτια, προκαλώντας τσουνάμι και αποκόπτοντας απομακρυσμένες κοινότητες.
Ο αριθμός των νεκρών από την καταστροφή πλησιάζει τους 100 και οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν την Παρασκευή ότι προετοιμάζουν στρατιωτική υλικοτεχνική υποστήριξη και βοήθεια.
Σχετικά Νέα
Τσεχία: Εκλογές τον Οκτώβριο με φαβορί τον λαϊκιστή Μπάμπις – Σε υποχώρηση η κυβερνητική συμμαχία του Φιάλα
Στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές θα προσέλθουν οι Τσέχοι στις 3 και 4.
ΠΟΥ: Επιπτώσεις διαρκείας από την πείνα σε «μία ολόκληρη γενιά» στη Γάζα
Τα ποσοστά υποσιτισμού αυξάνονται στη Γάζα και η πείνα θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις.
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε υψηλό σχεδόν τετραετίας η ανεργία
Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν τεσσάρων ετών έφτασε το ποσοστό της ανεργίας στη.
Λίβυος πρωθυπουργός: Η τάξη στη χώρα αποκαταστάθηκε
Ο πρωθυπουργός της Λιβύης, Αμπντέλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η ασφάλεια αποκαταστάθηκε.