

Να προχωρήσουν τις συζητήσεις για την πιθανότητα να χρησιμοποιηθούν πόροι της ρωσικής κεντρικής τράπεζας οι οποίοι έχουν δεσμευτεί, αξίας περίπου 300 δισεκατομμυρίων ευρώ, για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας παροτρύνει τους αρχηγούς των κρατών και των κυβερνήσεων των 27 πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.
Σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα, Δευτέρα (23/1) η εφημερίδα Financial Times ο Σαρλ Μισέλ εξηγεί πως θέλει να εξερευνηθεί η ιδέα να αξιοποιηθούν τα κεφάλαια της ρωσικής κεντρικής τράπεζας προκειμένου να εξασφαλιστούν κέρδη, τα οποία κατόπιν θα διατεθούν για την ανοικοδόμηση κατεστραμμένων ουκρανικών υποδομών.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επίσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κάνει λόγο στη συνέντευξη για ζήτημα δικαιοσύνης και προσθέτει πως το σχέδιο θα πρέπει να υλοποιηθεί με τήρηση νομικών αρχών.
Η ΕΕ δέσμευσε πόρους της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας αξίας 300 δισ. ευρώ τον Νοέμβριο, στο πλαίσιο των τιμωρητικών μέτρων των Βρυξελλών στη Μόσχα εξαιτίας της εισβολής του ρωσικού στρατού στην ουκρανική επικράτεια την 24η Φεβρουαρίου 2022.
Σχετικά Νέα
Οι επικεφαλής της ΕΕ στην κηδεία του Πάπα
Οι σημαίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυματίζουν μεσίστιες, ως ένδειξη πένθους για την αποδημία του.
«Αστακός» το Βατικανό για την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Η Ιταλική Κυβέρνηση αποφάσισε την κήρυξη πενθήμερου πένθους για το θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου..
Ουκρανία: Kαι αν βαρεθεί ο Τραμπ;
Ποιο είναι ακριβώς το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων που εκκίνησε ο Ντόναλντ Τραμπ με τη Μόσχα; Μπορούν.
Κρεμλίνο: Πρόθυμος ο Πούτιν να συζητήσει την έκκληση Ζελένσκι για παύση των επιθέσεων σε πολιτικές υποδομές
Η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει την πρόταση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για.