Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μπεν Σάσι αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηρίξει την πρόταση καθαίρεσης του Τραμπ

Τουλάχιστον ένας Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής θα εξέταζε το ενδεχόμενο να στηρίξει μια πιθανή προσπάθεια των Δημοκρατικών να παραπέμψουν τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, για δεύτερη φορά, επειδή οι υποστηρικτές του, υποκινούμενοι από τους ψευδείς ισχυρισμούς του για εκλογική απάτη, εισέβαλαν στο Καπιτώλιο την Τετάρτη.

Οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων, του σώματος που έχει την εξουσία να παραπέμψει τον πρόεδρο, θα συνεδριάσουν μέσω τηλεδιάσκεψης σήμερα το απόγευμα για να συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Αν παραπεμφθεί ο πρόεδρος, η Γερουσία είναι αυτή που διεξάγει τη δίκη και χρειάζεται πλειοψηφία δύο τρίτων για να καθαιρεθεί.

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μπεν Σάσι είπε σήμερα ότι «σίγουρα θα εξέταζε» τις κατηγορίες που θα απέδιδε η Βουλή στον Τραμπ.

Πρόσθεσε, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS News, ότι ο Τραμπ «καταπάτησε τον όρκο του».

Η Κάθριν Κλαρκ, η αντιπρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, είπε σήμερα στο CNN ότι οι Δημοκρατικοί προετοιμάζονται για να προχωρήσουν τη διαδικασία της παραπομπής ακόμη και εντός της επόμενης εβδομάδας.

Ωστόσο, καθώς η θητεία του Τραμπ έχει σχεδόν λήξει, δεν είναι σαφές αν θα υπήρχε αρκετός χρόνος για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα