

Κατηγορούμενος για λογοκλοπή στην πτυχιακή διατριβή του στο Πανεπιστήμιο του Νανσί, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ παραδέχθηκε σήμερα ότι «έπρεπε να έχει πράξει διαφορετικά», λίγο μετά τις αποκαλύψεις που δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα reporter.lu.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, περισσότερο από τα δύο τρίτα της διατριβής που συντάχθηκε το 1999 από τον Ξαβιέ Μπετέλ αποτελούν δάνεια μη αποδιδόμενα σε πηγές.
Ο 48χρονος πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου δηλώνει σε ανακοίνωσή του ότι η εργασία αυτή συντάχθηκε «εδώ και περισσότερο από 20 χρόνια» και ότι την συνέγραψε «ειλικρινώς και ενσυνειδήτως». Αλλά προσθέτει: «Παραδέχομαι ότι θα μπορούσα -ναι, ίσως θα έπρεπε- να πράξω διαφορετικά».
Ο Ξαβιέ Μπετέλ προς το Πανεπιστήμιο του Νανσί, που έχει μετονομασθεί σε Πανεπιστήμιο της Λορέν, «για να αξιολογήσει» αν η διατριβή πληροί τα κριτήρια της εποχής κατά την οποία συντάχθηκε. Σε αντίθετη περίπτωση, «φυσικά», θα αποδεχθεί την απόφαση του Πανεπιστημίου.
Σύμφωνα με το reporter.lu, στο 96% των 56 σελίδων της διατριβής με τίτλο «Προς μία πιθανή μεταρρύθμιση των εκλογικών συστημάτων στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου;» στην Σχολή Νομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου εμφανίζονται αντιγραμμένα αποσπάσματα χωρίς παραπομπές στις πρωτότυπες πηγές (δύο βιβλία, τέσσερις ιστοσελίδες και ένα άρθρο).
Η υπόθεση της λογοκλοπής κυριαρχεί σήμερα στα online μέσα ενημέρωσης του Λουξεμβούργου.
Σχετικά Νέα
Αγνοείται κολυμβητής στο Ισραήλ μετά από σπάνια επίθεση καρχαρία: «Είδα αίμα και ακούστηκαν κραυγές»
Ένας κολυμβητής αγνοείται μετά από μια σπάνια επίθεση καρχαρία στα ανοικτά των ακτών του βόρειου Ισραήλ χθες, Δευτέρα. Το.
Η πολιτική του Τραμπ για τα κρυπτονομίσματα προκαλεί ανησυχία και χάσμα μεταξύ ΕΕ – ΕΚΤ
Γραμμές μάχης λαμβάνουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το εάν.
Στην Αίγυπτο αντιπροσωπεία της Χαμάς για να συζητήσει «νέες ιδέες» για εκεχειρία
Αντιπροσωπεία της Χαμάς είναι καθ’ οδόν προς το Κάιρο για να συζητήσει με τους.
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.