

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ ανακοίνωσε τη νίκη του στη μάχη για τον δημαρχιακό θώκο της Χάβρης των δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, αμβλύνοντας τις αρνητικές εντυπώσεις για τις επιδόσεις του κόμματος του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.
Σύμφωνα με το TF1/LCI TV, επικράτησε των αντιπάλων του με ποσοστό 58,8% των ψήφων. «Είμαστε χαρούμενοι στη Χάβρη, θα γιορτάσουμε αυτήν τη νίκη», είπε ο Φιλίπ.
Το γαλλικό Σύνταγμα επιτρέπει στον Φιλίπ να ορίσει έναν αναπληρωτή στον δημαρχιακό θώκο όσο εκείνος θα παραμένει πρωθυπουργός, όμως η νίκη του εγείρει ερωτήματα για το ενδεχόμενο ενός κυβερνητικού ανασχηματισμού.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν συνεχάρη τον Γάλλο πρωθυπουργό για μια «όμορφη νίκη» στις σημερινές δημοτικές εκλογές στη Χάβρη, έγινε γνωστό από έναν αξιωματούχο της προεδρίας.
Η σοσιαλίστρια Αν Ινταλγκό επικράτησε στο Παρίσι και επανεκλέχθηκε για δεύτερη θητεία χάρις στην συμφωνία που είχε κάνει με τους Πράσινους. Η Ινταλγκο είχε αντιπάλους την πρώην Υπουργό της Δεξιάς Ρασίντα Ντατί και την Ανιές Μπιζίν, του LREM η οποία ήρθε τρίτη.
Σύμφωνα με την γαλλική Le Figaro, οι Οικολόγοι αποδεικνύουν και στον β’ γύρο των εκλογών στη Γαλλία τη δυναμική τους. Τα τελευταία αποτελέσματα φέρουν το κόμμα αυτό να κερδίζει τον σημαντικό δήμο της Λυών, ενώ βάσει ενός άλλου exit poll, οι Πράσινοι κερδίζουν και το Μπορντό από τους συντηρητικούς.
Την ίδια ώρα, το ακροδεξιό κόμμα National Rally φαίνεται πως κερδίζει την πόλη Περπινιάν, στη νότια Γαλλία, όπως καταδεικνύει το exit poll της Ifop-Fiducial.
Εάν επιβεβαιωθεί αυτή η πρόβλεψη, θα είναι η πρώτη φορά που το κόμμα της Μαρίν Λεπέν κερδίζει μια πόλη με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων.
Ο Λουί Αλιό, ο πρώην σύντροφος της Λεπέν, φαίνεται να επικρατεί στον β’ γύρο με ποσοστό 54% των ψήφων έναντι 46% του συντηρητικού δημάρχου Ζαν Μαρκ Πουζόλ, σύμφωνα με το exit poll.
Σχετικά Νέα
Επισιτιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας: Εκατοντάδες χιλιάδες κινδυνεύουν με λιμοκτονία
Το σύνολο του πληθυσμού της Λωρίδας της Γάζας εξακολουθεί να είναι αντιμέτωπο με κρίσιμο.
Φιντάν: Νομίζω ότι η Ρωσία και η Ουκρανία θα έρθουν σε συμβιβασμό τις επόμενες μέρες
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν αξιολόγησε την πρόταση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.
Τελεσίγραφο Γερμανίας στον Πούτιν: Εκεχειρία στην Ουκρανία σήμερα, αλλιώς θα υπάρξουν νέες κυρώσεις
Η Γερμανία δίνει τελεσίγραφο στον Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς θέλει να προετοιμάσει κυρώσεις κατά της.
Φτάνουν στις ΗΠΑ οι πρώτοι λευκοί Νοτιοαφρικανοί «πρόσφυγες
Οι πρώτοι 49 Αφρικάνερ, οι λευκοί Νοτιοαφρικάνοι που θεωρήθηκαν θύματα φυλετικών διακρίσεων και τους.