

Ο ιδρυτής και επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγένι Πριγκόζιν, δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Κυριακή ότι έχει φιλοδοξίες να μετατρέψει την ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία του σε έναν «στρατό με ιδεολογία» που θα πολεμά για δικαιοσύνη στη Ρωσία.
«Μετά την κατάληψη της Αρτεμόβσκ (Μπαχμούτ), θα ξεκινήσει μια επανεκκίνηση», δήλωσε ο Πριγκόζιν σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Telegram. «Συγκεκριμένα, θα αρχίσουμε να στρατολογούμε νέα άτομα από τις περιφέρειες».
«Η ιδιωτική στρατιωτική οργάνωση Wagner πρέπει να μετατραπεί από έναν ιδιωτικό, τον καλύτερο, στρατό στον κόσμο που είναι ικανός να υπερασπιστεί το κράτος, σε έναν στρατό με ιδεολογία. Και αυτή η ιδεολογία είναι ο αγώνας για δικαιοσύνη».
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ-Βρετανία: Έκκληση σε Ινδία και Πακιστάν για διάλογο και αποφυγή κλιμάκωσης της σύγκρουσης
Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, είχε τηλεφωνική επικοινωνία την Κυριακή το βράδυ.
Ιράν-ΗΠΑ: Σοβαρές και ενθαρρυντικές οι συνομιλίες για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας στο Ομάν
Οι ΗΠΑ και το Ιράν ολοκλήρωσαν χθες Κυριακή στη Μούσκατ τον τέταρτο κύκλο διαπραγματεύσεων.