Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας μπορεί να επισκεφθεί την Ινδία στα μέσα Νοεμβρίου

Ο πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει κρατική επίσκεψη στην Ινδία στα μέσα Νοεμβρίου, ανέφερε η εφημερίδα The Economic Times, επικαλούμενη άτομα που δεν κατονόμασε.

Η επίσκεψη, η οποία πραγματοποιείται πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της G20, θα μπορούσε να δει τα δύο έθνη να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους στους τομείς της ενέργειας, των επενδύσεων και της ασφάλειας, ανέφερε το δημοσίευμα.

Η Σαουδική Αραβία είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ινδίας, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το 18% των εισαγωγών αργού πετρελαίου της Ινδίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Κατά τους εννέα μήνες έως τον Δεκέμβριο του 2021, το διμερές εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών αποτιμήθηκε σε 29,28 δισεκατομμύρια δολάρια, αναφέρει η έκθεση.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας συναντήθηκε επίσης με τους ομολόγους του στο Νέο Δελχί εν μέσω αντιπαράθεσης με τις ΗΠΑ σχετικά με την απόφαση του ΟΠΕΚ+ να μειώσει την παραγωγή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα