

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε σήμερα τη διεξαγωγή απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ Μόσχας και Κιέβου την 15η Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη.
«Δεν ήταν η Ρωσία που διέκοψε τις διαπραγματεύσεις το 2022. Ήταν το Κίεβο. Παρ’ όλα αυτά, προτείνουμε στο Κίεβο επανάληψη των απευθείας διαπραγματεύσεων, χωρίς προαπαιτούμενα», δήλωσε ο Πούτιν.
«Προσφέρουμε στις αρχές του Κιέβου επανάληψη των διαπραγματεύσεων από την Πέμπτη, στην Κωνσταντινούπολη», διεμήνυσε ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου.
«Δεν αποκλείουμε ότι κατά τη διάρκεια αυτών των συνομιλιών θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε σε κάποια νέα κατάπαυση του πυρός», πρόσθεσε, χωρίς να αναφερθεί ευθέως στο «τελεσίγραφο» των ηγετών της Ουκρανίας, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας για την κατάπαυση πυρός 30 ημέρων.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε ότι «η Ρωσία έχει επανειλημμένα προβεί σε πρωτοβουλίες κατάπαυσης του πυρός».
«Οι αρχές του Κιέβου δεν ανταποκρίθηκαν σε καμία από τις προτάσεις μας για κατάπαυση του πυρός», προσέθεσε και ανέφερε που «κατά τη διάρκεια των τριών ημερών της κηρυχθείσας κατάπαυσης του πυρός, το Κίεβο έκανε 5 απόπειρες επίθεσης στα ρωσικά σύνορα».
Σχετικά Νέα
Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: «Θα αναλάβετε δράση για να αποτρέψετε τη γενοκτονία στη Γάζα;»
«Θα αναλάβετε δράση με αποφασιστικό τρόπο για να αποτρέψετε τη γενοκτονία στη Γάζα;», ήταν.
Ο Μακρόν δεν προτίθεται να προκηρύξει δημοψήφισμα για την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, τάχθηκε υπέρ.
Ανγκόλα: Πάνω από 20.000 κρούσματα χολέρας από τον Ιανουάριο
Πάνω από 20.000 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα χολέρας έχουν καταγραφτεί στην Ανγκόλα από τον Ιανουάριο.
Πάνω από 20.000 κρούσματα χολέρας τους τελευταίους τέσσερις μήνες στην Ανγκόλα
Πάνω από 20.000 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα χολέρας έχουν καταγραφτεί στην Ανγκόλα από τον Ιανουάριο.