

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Τρίτη ότι η Ρωσία δεν χρειάζεται επί του παρόντος καμία πρόσθετη κλήση εφέδρων, στον απόηχο της μερικής επιστράτευσης τον Σεπτέμβριο.
Ο Πούτιν είπε επίσης σε στρατιωτικούς μπλόγκερ και πολεμικούς ανταποκριτές σε τηλεοπτική συνάντηση ότι οι μελλοντικές κινητοποιήσεις θα εξαρτηθούν από τους στόχους που έθεσε η Ρωσία για την ίδια στην Ουκρανία, υποδηλώνοντας ότι μια νέα προσπάθεια για την κατάληψη του Κιέβου θα μπορούσε να απαιτήσει επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό.
“Δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη σήμερα”, είπε ο Ρώσος πρόεδρος. “Ορισμένα δημόσια πρόσωπα λένε ότι πρέπει να επιστρατεύσουμε 1 ή 2 εκατομμύρια”, είπε και συμπλήρωσε: “εξαρτάται από το τι θέλουμε”.
“Να επιστρέψουμε εκεί;”, είπε για το Κίεβο, το οποίο τα ρωσικά στρατεύματα απέτυχαν να αναλάβουν στα πρώτα στάδια αυτού που η Μόσχα αποκαλεί “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” στην Ουκρανία.
Ο Πούτιν είπε επίσης ότι η Ρωσία χρειάζεται να πολεμήσει τους εχθρικούς πράκτορες και να βελτιώσει την άμυνά της ενάντια στις επιθέσεις βαθιά μέσα στην επικράτειά της, αλλά είπε ότι δεν χρειάζεται να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ουκρανίας και να κηρύξει στρατιωτικό νόμο.
“Δεν υπάρχει λόγος να εισαχθεί κάποιο είδος ειδικού καθεστώτος ή στρατιωτικού νόμου στη χώρα”, είπε ο Πούτιν. “Δεν υπάρχει ανάγκη για κάτι τέτοιο σήμερα”.
Δήλωσε επίσης ότι τα ρωσικά πλήγματα στην ουκρανική ενεργειακή υποδομή συνιστούν απάντηση στις παραβιάσεις των “κόκκινων γραμμών” της Μόσχας από το Κίεβο.
Σχετικά Νέα
Δυτική Όχθη: Πέθανε η Ισραηλινή έγκυος που είχε τραυματιστεί από πυρά εντός του οχήματός της – Διασώθηκε το έμβρυό της
Η έγκυος Ισραηλινή που είχε τραυματισθεί χθες, Τετάρτη, το βράδυ από πυρά εναντίον του αυτοκινήτου της.
ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θέλει να απελάσει στη Ρωσία μια ερευνήτρια του Χάρβαρντ
Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προτίθεται να απελάσει στη χώρα καταγωγής της.
Κερδοφόρες πάνω από το 70% των κινεζικών εισηγμένων
Παρά την οικονομική αστάθεια σε παγκόσμιο επίπεδο, οι εισηγμένες εταιρίες στα χρηματιστήρια της Κίνας.
Στα πρόθυρα λιμού η Γάζα – Αντιπαράθεση στον ΟΗΕ για την ευθύνη στην παροχή βοήθειας
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, συνεδρίασε κατόπιν αιτήματος των ευρωπαϊκών κρατών-μελών (Ελλάδα, Γαλλία, Ην..