Ο Πούτιν λέει ότι η Ουκρανία έχει χάσει το 1/4 των στρατιωτικών οχημάτων που της έδωσε η Δύση

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι πιστεύει ότι η Ουκρανία έχει χάσει το 25 έως 30% των στρατιωτικών οχημάτων που έχουν παρασχεθεί στο Κίεβο από τις δυτικές χώρες από την έναρξη της αντεπίθεσής της και ότι οι ανθρώπινες απώλειες της Ουκρανίας είναι 10 φορές περισσότερες από εκείνες της Ρωσίας.

Ο Πούτιν έκανε τα σχόλια αυτά κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνάντησης με στρατιωτικούς μπλόγκερ.

Είπε ότι η Ρωσία έχασε 54 από τα άρματα μάχης της στις μάχες, μερικά από τα οποία μπορούν να επισκευαστούν, και ότι η Ουκρανία έχασε πάνω από 160.

Είπε επίσης ότι η Ουκρανία ήταν υπεύθυνη για το ρήγμα την περασμένη εβδομάδα του φράγματος Καχόβκα, το οποίο, όπως είπε, προκλήθηκε από τον βομβαρδισμό του από το Κίεβο με πυραυλικά συστήματα HIMARS αμερικανικής κατασκευής.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει άμεσα τους ισχυρισμούς του.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι δεν βλέπει την ανάγκη να επιβληθεί στρατιωτικός νόμος στη Ρωσία, εν μέσω της πρόσφατης αύξησης των ουκρανικών επιδρομών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυροβολικού και των επιδρομών χερσαίων δυνάμεων στο ρωσικό έδαφος.

Στην συνάντηση του αυτή με στρατιωτικούς μπλόγκερ μετά από εβδομάδες βομβαρδισμών της παραμεθόριας περιοχής του Μπέλγκοροντ και ένα κύμα επιθέσεων μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην ίδια τη Μόσχα, ο Πούτιν αναγνώρισε ότι οι ουκρανικές επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος αποτελούν πρόβλημα και ότι η Ρωσία πρέπει να υπερασπιστεί καλύτερα τα σύνορά της.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι οι στόχοι της στρατιωτικής εκστρατείας της Μόσχας στην Ουκρανία μπορεί να εξελίσσονται ανάλογα με την κατάσταση, αλλά ο θεμελιώδης χαρακτήρας τους δεν θα αλλάξει.

«Δεν υπάρχει ανάγκη για νέα επιστράτευση»

Ο Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι επί του παρόντος δεν θεωρεί ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει μια πρόσθετη επιστράτευση ανδρών για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, αλλά είπε ότι όλα εξαρτώνται από το τι θέλει η Ρωσία να πετύχει εκεί και ρωτήθηκε εάν οι στρατιωτικές δυνάμεις της Μόσχας θα προσπαθήσουν εκ νέου να καταλάβουν το Κίεβο.

«Δεν υπάρχει τέτοιους είδους ανάγκη σήμερα» δήλωσε ο Πούτιν κατά την διάρκεια συνάντησης που μεταδόθηκε από την τηλεόραση με ρώσους στρατιωτικούς συντάκτες και στρατιωτικούς μπλόγκερς όταν ρωτήθηκε αν θα υπάρξει νέα επιστράτευση μετά από εκείνη που ανακοινώθηκε πέρυσι και είχε χαρακτηρισθεί ως «μερική επιστράτευση» 300.000 εφέδρων.

Ο Πούτιν είπε ότι το υπουργείο Άμυνας δεν βλέπει την ανάγκη για ένα ακόμη κύμα επιστράτευσης.

«Μερικά δημόσια πρόσωπα λένε ότι χρειάζεται να επιστρατεύσουμε ένα εκατομμύριο, ή δύο εκατομμύρια. Αυτό εξαρτάται από το τι θέλουμε», είπε ο Πούτιν.

«Θα επιστρέψουμε εκεί;» είπε αναφερόμενος στο Κίεβο ο Πούτιν, τα στρατεύματα του οποίου απέτυχαν να καταλάβουν την ουκρανική πρωτεύουσα στις αρχικές φάσεις της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» όπως αποκαλεί την εισβολή η Μόσχα.

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι η Ρωσία χρειάζεται να καταπολεμήσει τους πράκτορες του εχθρού και να βελτιώσει την άμυνα της στις επιθέσεις που γίνονται στο εσωτερικό του εδάφους της αλλά είπε ότι δεν υπάρχει ανάγκη να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Ουκρανίας και να κηρύξουμε στρατιωτικό νόμο.

«Δεν υπάρχει λόγος να εισάγουμε ένα είδος ειδικού καθεστώτος ή στρατιωτικό νόμο στην χώρα. Δεν υπάρχει ανάγκη για κάτι τέτοιο σήμερα» είπε ο Πούτιν.

«Τα ρωσικά όπλα βελτιώνονται, αλλά η χώρα έχει ελλείψεις σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυρομαχικά υψηλής ακρίβειας»

Ο Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η ποιότητα των ρωσικών όπλων βελτιώνεται, αλλά ότι η χώρα έχει ελλείψεις σε πυρομαχικά υψηλής ακρίβειας και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Πρόσθεσε ότι η Ρωσία αύξησε την παραγωγή βασικών όπλων κατά 2,7 φορές τον τελευταίο χρόνο και κατηγόρησε επίσης τη Δύση ότι διοχετεύει όπλα στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία δεν χρειάζεται επί του παρόντος μια νέα επιστράτευση αφού είχε ανακοινώσει μια αρχική επιστράτευση τον Σεπτέμβριο.

Ο Πούτιν είπε εξάλλου, ότι οι επιστρατεύσεις στο μέλλον θα εξαρτηθούν από τους στόχους που θέτει η Ρωσία στην Ουκρανία, υπονοώντας ότι μια νέα προσπάθεια για την κατάληψη του Κιέβου θα μπορούσε να απαιτήσει επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα