

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα (30/4) ότι δεν αμφιβάλλει για το ότι η Μόσχα αργά ή γρήγορα θα αποκαταστήσει τις σχέσεις με τις ευρωπαϊκές χώρες.
Μιλώντας σε φόρουμ στην Μόσχα, ο Πούτιν είπε ότι πολλοί στην Ευρώπη συμμερίζονται τη θέση της Ρωσίας σε ορισμένα ζητήματα.
Επίσης, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι ορισμένες μικρές ομάδες Ουκρανών στρατιωτών εξακολουθούν να κρύβονται σε υπόγεια και κρησφύγετα στη δυτική περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας.
Ο Πούτιν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα τηλεφώνησε στους ανώτατους διοικητές του στο Κουρσκ για να τους συγχαρεί για τη «νίκη» και το τέλος της επιχείρησής τους για την εκδίωξη των ουκρανικών δυνάμεων από την περιοχή μετά την εισβολή ουκρανικής δύναμης από τα σύνορα τον περασμένο Αύγουστο.
Μιλώντας σε εκδήλωση στη Μόσχα, ο Πούτιν δήλωσε ότι οι ραδιοφωνικές υποκλοπές έδειξαν ότι οι λίγοι Ουκρανοί που είχαν μείνει πίσω ζητούσαν από τους διοικητές να τους απομακρύνουν επειγόντως σε ασφαλές μέρος.
Παράλληλα, η Ουκρανία δήλωσε ότι ορισμένες από τις δυνάμεις της βρίσκονται ακόμη στο Κουρσκ και στην κοντινή περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας.
Σχετικά Νέα
Reuters: Έγγραφα αποκαλύπτουν πώς απέτυχε το «Σχέδιο Μάρσαλ» του Ιράν στη Συρία
Το Ιράν ονειρεύτηκε ένα σχέδιο Μάρσαλ αμερικανικού τύπου για την ανοικοδόμηση της Συρίας μετά.
Βρετανία για Γλυπτά του Παρθενώνα: Το καλύτερο που μπορούμε να προσφέρουμε είναι μια «προσωρινή» συμφωνία
Σε συζήτηση Επιτροπής στο βρετανικό κοινοβούλιο, ο Συντηρητικός βουλευτής Αλμπέρτο Κόστα πρότεινε την επιστροφή.
Γερμανία: Συρρίκνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας
Η γερμανική μεταποιητική δραστηριότητα συρρικνώθηκε με τον βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων 2-1/2 ετών τον.
Στον πάτο της ΕΕ και πάλι η Ελλάδα στην Ελευθερία του Τύπου – Δραματική η κατάσταση παγκοσμίως
Ουραγός όσον αφορά την Ελευθερία του Τύπου μεταξύ των χωρών της Ευρώπης παραμένει για.