Ο Πούτιν απευθύνει διάγγελμα- Αναγνωρίζει Ντόνετσκ και Λουχάνσκ

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι ο πρόεδρος Πούτιν αποφάσισε να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία δύο αποσχισμένων περιοχών της Ουκρανίας, της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» και της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ», που ελέγχονται από αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία, ενώ αναμένεται να ενημερώσει μέσα από τηλεοπτικό διάγγελμα και τον ρωσικό λαό.

Στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρεται ότι ο Πούτιν ενημέρωσε τους Γάλλους και Γερμανούς ηγέτες ότι σκόπευε να υπογράψει ένα διάταγμα για την αναγνώριση των περιοχών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ ως ανεξάρτητα κράτη.

O Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και o Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την απόφαση αυτή.

Στον απόηχο αυτής της είδησης ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συγκάλεσαν Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.

Το διάγγλεμα

«Η σύγχρονη Ουκρανία είναι κατασκεύασμα της Ρωσίας, των Μπολσεβίκων και των Κομμουνιστών, μετά την επανάσταση του 1917. Για τους εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στην Ουκρανία κανείς δεν τους ρώτησε τίποτα. Η νίκη του ‘κόκκινου’ στρατού έδωσε εδάφη στην Ουκρανία που ανήκαν στην Γερμανία και την Πολωνία», είπε ο Πούτιν κατά την έναρξη του διαγγέλματος.

Στη συνέχεια έκανε μια ιστορική αναδρομή για την Σοβιετική Ένωση και τα εδάφη αυτά, λέγοντας πως: «Στις αρχές τις εγκαθίδρυσης της Σοβιετικής Ένωσης, οι Μπολσεβίκοι άρχισαν ένα καινούριο κράτος και ο Στάλιν και οι επόμενοι ηγέτες οικοδόμησαν την Σοβιετική Ένωση πάνω στην αρχή της αυτονομίας των εθνών. Αυτό μπήκε και στο σύνταγμα της Σοβιετικής Ένωσης.»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα