

Ο πόλεμος στην Ουκρανία «θα διαρκέσει» και «πρέπει να προετοιμαστούμε», προειδοποίησε ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, λέγοντας πως η κυβέρνηση ετοιμάζει «σχέδιο ανθεκτικότητας» προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες της κρίσης.
«Ο πόλεμος επέστρεψε στην Ευρώπη (…) Αν μου ζητάτε να μοιραστώ μαζί σας μια πεποίθηση αυτό το πρωί, είναι πως αυτός ο πόλεμος θα διαρκέσει» και «δεν θα είναι χωρίς συνέπειες για τον αγροτικό κόσμο», δήλωσε σε αξιωματούχους στον τομέα της γεωργίας εγκαινιάζοντας τη Διεθνή Αγροτική Έκθεση (Salon international de l’agriculture) στο Παρίσι.
Οι εμπορικοί περιορισμοί
Οι εμπορικοί περιορισμοί που απορρέουν από τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρωσία, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, θα επηρεάσουν εξαγωγές γαλλικών προϊόντων όπως του κρασιού και των σιτηρών, είπε ο Μακρόν, ενώ μια περαιτέρω αύξηση των τιμών της ενέργειας θα πλήξει την κτηνοτροφία.
«Ετοιμάζουμε σχέδιο ανθεκτικότητας», είπε ο Μακρόν και πρόσθεσε πως θα ληφθούν μέτρα για την προστασία των αγροτών από τις πιέσεις του κόστους και αποζημιώσεις για τα εισοδήματα που θα χαθούν.
Σχετικά Νέα
Αλβανία: Νίκη με 52% και τέταρτη συνεχόμενη θητεία για τον Ράμα – Σε διαδηλώσεις καλεί η αντιπολίτευση
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα εξασφάλισε μια τέταρτη συνεχόμενη θητεία, αφού το.
Ο Λαβρόφ θα ηγηθεί της ρωσικής αντιπροσωπείας στην Κωνσταντινούπολη
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα ηγηθεί της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες με.
Γερμανία: Το ΥΠΕΣ απαγόρευσε το “Βασίλειο της Γερμανίας”
Το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών έθεσε σήμερα (13 Μαΐου) εκτός νόμου το λεγόμενο “Βασίλειο της.
Η Microsoft απολύει το 3% του προσωπικού
Η Microsoft ανακοίνωσε την Τρίτη ότι απολύει το 3% των υπαλλήλων της σε όλες.