

Ο παπάς Φραγκίσκος, στο τέλος της γενικής ακρόασης στο Βατικανό, ζήτησε να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι όμηροι που βρίσκονται στα χέρια της Χαμάς.
“Προσεύχομαι υπέρ των οικογενειών που είδαν να μετατρέπεται μια ημέρα γιορτής σε ημέρα θρήνου και ζητώ να αφεθούν ελεύθεροι αμέσως οι όμηροι”, τόνισε ο ποντίφικας.
Παράλληλα, ο Φραγκίσκος επανέλαβε ότι όποιος δέχεται επίθεση έχει δικαίωμα να αμυνθεί, αλλά εξέφρασε ανησυχία για τον πλήρη αποκλεισμό της Γάζας. Τόνισε, τέλος, ότι “η Μέση Ανατολή έχει ανάγκη από ειρήνη, η οποία πρέπει να οικοδομηθεί με βάση την δικαιοσύνη, τον διάλογο και το θάρρος της αδελφοσύνης”.
Σχετικά Νέα
Ένας αγώνας εξουσίας στο Βατικανό ξεκινά: Θα βγει από το κονκλάβιο ένας «αντι Φραγκίσκος» πάπας;
Καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος «επέστρεψε στο σπίτι του Πατέρα» όπως ανακοίνωσε ο Ιρλανδοαμερικανός καρδινάλιος.
Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ένα νέο χρώμα
Χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή τεχνική μια ομάδα επιστημόνων κατάφερε να διεγείρει συγκεκριμένα φωτοευαίσθητα κύτταρα του.
Μιανμάρ: Η στρατιωτική χούντα παρέτεινε έως τις 30 Απριλίου την κατάπαυση του πυρός μετά τον φονικό σεισμό
Η χούντα της Μιανμάρ ανακοίνωσε ότι παρατείνει έως τις 30 Απριλίου την κατάπαυση του.
Οι τελευταίες ώρες του Πάπα Φραγκίσκου, μετά την εμφάνισή του την Κυριακή του Πάσχα
Την Κυριακή του Πάσχα, ο 88χρονος βαριά άρρωστος και εμφανώς καταβεβλημένος Πάπας Φραγκίσκος αψήφησε.