

Ο Πάπας Φραγκίσκος προσκάλεσε τον θρύλο του βουλγαρικού ποδοσφαίρου Χρίστο Στόιτσκοφ να συμμετάσχει στον 3ο Αγώνα Ποδοσφαίρου για την Ειρήνη, σύμφωνα με ανάρτηση του Στόιτσκοφ στο λογαριασμό του στο Facebook.
Η αθλητική και διαθρησκευτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη στις 10 Οκτωβρίου.
Η διοργάνωση Soccer Match for Peace προωθείται από τον Πάπα Φραγκίσκο με κύριο στόχο να σταλεί μέσω του αθλητισμού ένα μήνυμα ειρήνης και ενότητας σε ολόκληρο τον κόσμο, αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης. Οι συμμετέχοντες είναι οι πιο σημαντικοί επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και οι πιο γνωστοί θρύλοι του ποδοσφαίρου από όλο τον κόσμο, από διαφορετικά θρησκεύματα και θρησκευτικές πεποιθήσεις.
Οι δύο προηγούμενες διοργανώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης το 2014 και το 2016. Ανάμεσα στους 100 αστέρες που συμμετείχαν ήταν οι Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, Φραντσέσκο Τότι, Ροναλντίνιο, Ντελ Πιέρο, Τζιανλουίτζι Μπουφόν, Πάολο Μαλντίνι, Αντρέα Πίρλο, Ντιέγκο Σιμεόνε, Χαβιέ Μασεράνο, Ρομπέρτο Μπάτζιο, Σαμουέλ Ετό, Νταβίντ Τρεζεγκέ, Ρόμπερτ Πιρές, Χαβιέ Ζανέτι, Κάρλος Βαλντεράμα και Αντρέι Σεφτσένκο.
Σχετικά Νέα
Ιταλία: Για την κηδεία του πάπα Φραγκίσκου αναμένονται το Σάββατο στη Ρώμη 200.000 πιστοί
Για την κηδεία του πάπα Φραγκίσκου, το Σάββατο στο Βατικανό, αναμένονται περίπου 200.000 πιστοί..
Κηδεία Πάπα Φραγκίσκου: Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα εκπροσωπήσει τον βασιλιά Κάρολο – Το «παρών» θα δώσουν και ο Φελίπε της Ισπανίας με τη σύζυγό του Λετίθια
O πρίγκιπας Ουίλιαμ θα εκπροσωπήσει τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο στην κηδεία του πάπα.
-
Αμερικανίδα δικαστής «αδειάζει» τον Τραμπ δίνοντας εντολή να ενημερώνονται οι μετανάστες 21 ημέρες πριν την απέλαση
Ομοσπονδιακό δικαστήριο του Κολοράντο διατάζοντας την Κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ότι πρέπει να ενημερώνει.
Ρωσία: Τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες από την έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών
Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα, Τρίτη (22/4).