Ο Πάουελ “ρίχνει” και τα κρυπτονομίσματα

Τα κρυπτονομίσματα ακολουθούν την πτώση στις διεθνείς αγορές και σημειώνουν απώλειες μετά την προειδοποίηση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Τζερόμ Πάουελ, κατά της πρόωρης χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής, με το Bitcoin να κινείται λίγο πάνω από τα 20.000 δολάρια.

“Η παραδοχή του Πάουελ ότι θα υπάρξει πόνος προτού υπάρξει ανακούφιση είναι γερακίσια”, δήλωσε ο Josh Olszewiczς, επικεφαλής της έρευνας του διαχειριστή κεφαλαίων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Valkyrie Investments.

Σύμφωνα με το investing.com, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου σημειώνει απώλειες 3,35% τις τελευταίες 24 ώρες και κινείται στα 20.721,6 δολάρια, γεγονός που το φέρνει σε τροχιά δεύτερης συνεχόμενης εβδομαδιαίας απώλειας. Από την περασμένη Παρασκευή διαπραγματεύεται σε ένα εύρος γύρω στα 22.000 με 20.000 δολάρια. To Ether στο μεταξύ υποχώρησε για πρώτη φορά μετά από τέσσερις συνεδριάσεις, και κινείται επίσης αρνητικά για δεύτερη εβδομάδα, σημειώνοντας πτώση 7,24% στα 1.575,32 δολάρια.

Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές λένε ότι η πρόσφατη τάση των συναλλαγών αποτελεί ευκαιρία αγοράς.

Οι δηλώσεις του Πάουελ υπονοούν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ είναι πιθανό να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια και να τα αφήσει αυξημένα για κάποιο χρονικό διάστημα για να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό, και απώθησε κάθε ιδέα ότι η Fed θα αντιστρέψει σύντομα την πορεία της. Τα χαμηλά επιτόκια θεωρούνται ως ένας από τους καταλύτες που ώθησαν τους επενδυτές στα κρυπτονομίσματα κατά τη διάρκεια των lockdown λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα