

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν τόνισε αργά το βράδυ χθες Τρίτη, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ μερικές ώρες μετά την εκτόξευση 200 πυραύλων από το Ιράν εναντίον της ισραηλινής επικράτειας, πως οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ βρίσκονται “σε καλή θέση” για να υπερασπίσουν “τα συμφέροντα” της Ουάσιγκτον στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του στο Πεντάγωνο.
Η Τεχεράνη ανακοίνωσε χθες βράδυ πως η δράση του εναντίον του Ισραήλ “τερματίστηκε” — εκτός αν γίνει πράξη η απειλή της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου να ανταποδώσει.
Η Ουάσιγκτον από τη δική της πλευρά ανέφερε χθες πως διαβουλεύεται με την ισραηλινή κυβέρνηση για το πώς θα γίνει η ανταπόδοση, καθώς επιτείνεται η ανησυχία πως ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή οδεύει προς γενίκευση.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσίευσε ο αμερικανικός ιστότοπος Axios, το Ισραήλ σχεδιάζει να προχωρήσει σε εκτεταμένα αντίποινα “εντός ημερών”, πιθανόν βάζοντας στο στόχαστρο ιρανικές πετρελαιοπαραγωγικές εγκαταστάσεις και άλλες υποδομές ζωτικής σημασίας.
“Ο υπουργός (Όστιν) επαναβεβαίωσε πως οι ΗΠΑ παραμένουν σε καλή θέση για να υπερασπίσουν το (σ.σ. αμερικανικό στρατιωτικό) προσωπικό, τους συμμάχους και τους εταίρους τους έναντι των απειλών του Ιράν και τρομοκρατικών οργανώσεων υποστηριζόμενων από το Ιράν”, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πενταγώνου.
Play Video
“Ο υπουργός (Γκάλαντ) και εγώ εκφράσαμε αμοιβαία εκτίμηση για την από κοινού υπεράσπιση του Ισραήλ έναντι των σχεδόν 200 βαλλιστικών πυραύλων που εκτοξεύτηκαν από το Ιράν και δεσμευτήκαμε να παραμείνουμε σε στενή επαφή”, ανέφερε παράλληλα ο κ. Όστιν μέσω X.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Οι επικεφαλής της ΕΕ στην κηδεία του Πάπα
Οι σημαίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυματίζουν μεσίστιες, ως ένδειξη πένθους για την αποδημία του.
«Αστακός» το Βατικανό για την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Η Ιταλική Κυβέρνηση αποφάσισε την κήρυξη πενθήμερου πένθους για το θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου..
Ουκρανία: Kαι αν βαρεθεί ο Τραμπ;
Ποιο είναι ακριβώς το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων που εκκίνησε ο Ντόναλντ Τραμπ με τη Μόσχα; Μπορούν.
Κρεμλίνο: Πρόθυμος ο Πούτιν να συζητήσει την έκκληση Ζελένσκι για παύση των επιθέσεων σε πολιτικές υποδομές
Η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει την πρόταση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για.