Ο ΟΗΕ καταδικάζει με ισχυρό τρόπο τις ρωσικές επιθέσεις σε ουκρανικές πόλεις

Η συντονίστρια ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ για την Ουκρανία Ντενίζ Μπράουν «καταδίκασε με ισχυρό τρόπο» σήμερα τις ρωσικές επιθέσεις κατά διαφόρων ουκρανικών πόλεων, μεταξύ των οποίων το Κίεβο, που προκάλεσαν «δεκάδες θανάτους και τραυματισμούς».

«Είναι ασυνείδητο να σκοτώνονται και τραυματίζονται παιδιά σε αυτόν τον πόλεμο», δήλωσε η Μπράουν σε ανακοίνωση, αναφορικά με το νοσοκομείο παίδων του Κιέβου που επλήγη, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, από ρωσικό πύραυλο κρουζ.

«Η εβδομάδα στην Ουκρανία ξεκίνησε με νέο κύμα φονικών πληγμάτων από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις», κατήγγειλε η Μπράουν.

Παράλληλα, η ίδια θύμισε ότι το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο προβλέπει ειδική προστασία για τα νοσοκομεία καθώς και ότι «οι άμαχοι πρέπει να προστατεύονται».

«Έγκλημα πολέμου» η ρωσική επίθεση
Οι ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις που έπληξαν σήμερα την ουκρανική πρωτεύουσα, συμπεριλαμβανομένου ενός νοσοκομείου παίδων, συνιστούν εγκλήματα πολέμου και πρέπει να καταδικαστούν απ’ όλο τον κόσμο, δήλωσε σήμερα ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι.

«Είμαι συγκλονισμένος από τις εικόνες των βομβαρδισμών στο Κίεβο οι οποίοι έπληξαν επίσης ένα νοσοκομείο παίδων. Εγκλήματα πολέμου που πρέπει να καταδικαστούν από σύσσωμη την διεθνή κοινότητα» έγραψε ο Ταγιάνι σε ανάρτηση του στο Χ, προσθέτοντας: «Η (ιταλική) κυβέρνηση θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την κυριαρχία της Ουκρανίας και του λαού της».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα