

Από χθες ο νέος ευρωπαϊκός μετεωρολογικός δορυφόρος, είναι επιχειρησιακός! O νέος δορυφόρος, ο πρώτος της τρίτης γενιάς (Μeteosat third generation 1, MTG1) ο πρώτος μετά από 20 χρόνια είναι πλέον ο νέος δορυφόρος των ευρωπαϊκών μετεωρολογικών υπηρεσιών και θα χρησιμοποιείται καθημερινά.
Και η ΕΜΥ ως μέλος της ευρωπαϊκής υπηρεσίας για την αξιοποίηση των μετεωρολογικών δορυφόρων EUMETSAT, θα λαμβάνει τις πολύτιμες εικόνες που εκείνος θα στέλνει.

• Για πρώτη φορά ο δορυφόρος καταγράφει και τις ηλεκτρικές εκκενώσεις από το διάστημα (κεραυνούς, αστραπές).
• Θα στέλνει φωτογραφίες της Ευρώπης στο μισό χρόνο σε σχέση με τον προηγούμενο , τώρα κάθε 2.5 λεπτά.
• Έχει 18 διαφορετικά κανάλια-«μάτια» με τα οποία θα παρακολουθεί τον ουρανό μέρα και νύχτα, (ο προηγούμενος είχε 12)
Σχετικά Νέα
Διαδηλώτριες έκαψαν εγκαταστάσεις κινεζικής εταιρείας εξόρυξης ζιρκονίου στη Γουινέα – Μπισάου, διαμαρτύρονται για την περιβαλλοντική καταστροφή
Φωτιά έβαλαν και κατέστρεψαν τις εγκαταστάσεις τις οποίες διαχειρίζονται Κινέζοι επιχειρηματίες, γυναίκες στην Γουινέα-Μπισάου,.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Β. Ζελένσκι προτείνει στη Μόσχα να σταματήσουν οι αεροπορικές επιθέσεις για 30 ημέρες
Να εγκαταλείψει τα πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς σε πολιτικές.
Ισραήλ: Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης φοβάται ότι η εκστρατεία μίσους εναντίον του επικεφαλής της Σιν Μπετ θα οδηγήσει σε «πολιτική δολοφονία»
Φοβάται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ισραήλ, ο Γιαΐρ Λάπιντ, μια «πολιτική δολοφονία».
Γερμανία: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν νεαρό που απείλησε με μαχαίρι τους υπαλλήλους και τους θαμώνες ενός κλαμπ
Ένας Γερμανός αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν νεαρό άνδρα ο οποίος είχε επιτεθεί σε.