

Ουπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ‘Αντονι Μπλίνκεν προγραμματίζει να συνοδεύσει τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στο ταξίδι του στη Βρετανία και την Ιρλανδία αυτή την εβδομάδα προτού ταξιδέψει στο Βιετνάμ και στην Ιαπωνία, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος θα επισκεφθεί τη Βρετανία και την Ιρλανδία από την Τρίτη 11 Απριλίου έως την Παρασκευή 14 του μηνός.
Ο Μπλίνκεν θα πάει στο Ανόι όπου θα έχει συνομιλίες με Βιετναμέζους αξιωματούχους και θα τιμήσει την 10η επέτειο της Πλήρους Εταιρικής Σχέσης των δύο χωρών, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα παραστεί επίσης στη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της G7, της Ομάδας των Επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, που θα διεξαχθεί στην Καρουιζάβα, στην Ιαπωνία, όπου μαζί με τους ομολόγους του θα συζητήσει μια σειρά παγκόσμιων θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων του συνεχιζόμενου πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, του πυρηνικού αφοπλισμού, της μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων και της προώθησης ενός ελεύθερου και ανοικτού Ινδο-Ειρηνικού.
Σχετικά Νέα
Φρίντριχ Μερτς: Μεταρρυθμίζουμε την χώρα μας – H Γερμανία επέστρεψε
Μεταρρυθμίζουμε την χώρα μας, τόνισε ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς και εξέφρασε την πεποίθηση ότι.
ΗΠΑ: Μειώθηκε κατά 31% η δημόσια χρηματοδότηση της έρευνας για τον καρκίνο αφότου ανέλαβε ο Τραμπ
Η χρηματοδότηση του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους που αφιερώνεται στην έρευνα κατά του καρκίνου μειώθηκε.
Βολιβία: Δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του ο πρόεδρος Άρσε
Ο πρόεδρος της Βολιβίας, ο Λουίς Άρσε, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του χθες.
Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός του Περού
Ο Περουβιανός πρωθυπουργός Γουστάβο Αδριανσέν παραιτήθηκε χθες Τρίτη, παραμονή της διεξαγωγής ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο.