

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν προέτρεψε σήμερα τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να “επωφεληθεί” από τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ για να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.
Στη συνάντηση που είχε με τον Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη να επωφεληθεί το Ισραήλ (από τον θάνατο του Σινουάρ) για να επιτύχει την απελευθέρωση όλων των ομήρων και να τερματιστεί ο πόλεμος στη Γάζα, κατά τρόπο που θα διασφαλίσει μια βιώσιμη ασφάλεια τόσο για τους Ισραηλινούς όσο και για τους Παλαιστίνιους, είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ.
Ο Μπλίνκεν ζήτησε επίσης από τον Νετανιάχου να λάβει “πρόσθετα μέτρα” για να αυξηθούν και να διατηρηθούν οι ροές ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας. Θα πρέπει επίσης να φροντίσει η βοήθεια αυτή να φτάνει στους αμάχους “απ’ άκρη σ’ άκρη” του θύλακα, πρόσθεσε ο Μίλερ.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Με τεχνητή νοημοσύνη DeepSeek τα νέα μοντέλα BMW στην Κίνα
Η BMW ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την ενσωμάτωση τεχνητής νοημοσύνης από την κινεζική startup.
Κίνα: Αύριο η εκτόξευση του Shenzhou 20 – Σε πλήρη εξέλιξη το διαστημικό πρόγραμμα
Η Κίνα ανακοίνωσε ότι προχωρά την Πέμπτη, στην εκτόξευση της αποστολής Shenzhou-20, η οποία.
Ιράν: Κατασχέθηκαν δύο ξένα πλοία για λαθρεμπόριο πετρελαίου
Το Ιράν κατέσχεσε δύο ξένα πλοία που επιδίδονταν σε λαθρεμπόριο ιρανικών καυσίμων στη θαλάσσια.
Μασκ: Από τον Μάιο θα αφιερώνω λιγότερο χρόνο στην κυβέρνηση των ΗΠΑ – Η κρίσιμη δουλειά έχει επιτευχθεί
Ο Έλον Μασκ, ο επικεφαλής της Tesla και στενός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε.